U organizaciji Stonoteniskog saveza BiH u Tuzli održana su posljednja takmičenja za proteklu sezonu, i to Ekipno državno prvenstvo u kategoriji najmlađih kadeta (do 10 godina) i Ekipno državno prvenstvo u kategoriji mlađih kadeta (do 12 godina) na kojem su učestvovali i članovi STK „Mladost“ iz Zenice.
Ekipa najmlađih kadeta u sastavu Dino Zlotrg i Benjamin Šurković je osvojila 1. mjesto i naslov ekipnih državnih prvaka, dok je ekipa mlađih kadeta u istom sastavu osvojila 3. mjesto.
– Ovim takmičenjima je okončana jedna od najuspješnijih sezona u historiji našeg kluba, koji funkcioniše i radi od 1997. godine, a najistaknutiji su sljedeći rezultati: 2. mjesto u play off-u za prvaka BiH, ekipa u sastavu: Mirza Dizdarević, Edin Konjić, Kenan Zahirović i Adin Šećibović. Drugo mjesto u KUP-u BiH, ekipni državni prvaci u kategoriji najmlađih kadeta, 3. mjesto na ekipnom Državnom prvenstvu u kategoriji mlađih kadeta -kažu iz ovog sportskog kolektiva.
Konjić je u kategoriji seniora u pojedinačnoj konkurenciji postao državni prvak i prvoplasirani igrač na zvaničnoj rang listi, čime je osigurao nastup u reprezentaciji BiH. Zahirović i Šećibović na Državnom prvenstvu najboljih seniora osvojili su 3. mjesto u igri parova. Konjić je također zauzeo 2. mjesto na TOP-u 8 najboljih seniora BiH. Zlotrg je postao državni prvak u kategoriji najmlađih kadeta u pojedinačnoj konkurenciji te prvoplasirani igrač na zvaničnoj rang listi čime je osigurao nastup u reprezentaciji BiH. Zlotrg je također osvojio 1. mjesto na prvom Otvorenom prvenstvu najmlađih kadeta u BiH, na istom takmičenju je Šurković zauzeo 3. mjesto. Obojica su ostvarili identične uspjehe i na drugom Otvorenom prvenstvu najmlađih kadeta u BiH. Kamer Maglić i Tarik Alispahić na Državnom prvenstvu za mlađe kadete osvojili su 2. mjesto u kategoriji dublova.
– Ono na što smo ponosni kao klub, jeste da su svi gore navedeni igrači proizvod škole stonog tenisa našeg kluba, koji se godinama razvijaju i ponosno predstavljaju Grad Zenicu, Zeničko-dobojski kanton i našu Bosnu i Hercegovinu na svim takmičenjima na domaćoj i međunarodnoj sceni -rekli su iz STK Mladost.