U Zenici je nedavno otvorena nova pekara, slastičarna i kafić savremenog i modernog koncepta koja već osvaja tržište visokom kvalitetom.
Kvalitet kao imperativ
„Mi, u „BrotHaus-u Domi“, smo postavili kvalitet kao imperativ i odlučili da u konceptu savremene pekare i kafe slastičarne ponudimo razne vrste hljeba, peciva, lisnatih tijesta i kolača za naše posjetitelje. Veliku pažnju posvetili smo opremanju proizvodnog pogona koji se nalazi na istoj lokaciji u Blatuši, na adresi Željeznička 1. Time smo željeli olakšati i snabdijevanje stanovnika pekarskim proizvodima, a u isto vrijeme omogućiti im degustaciju u kafe slastičarnoj u kojoj prodajni i proizvodni prostor zauzimaju površinu oko 300 kvadrata. Tajna naše kvalitete leži u pažljivom testiranju i prilagođavanju evropskih recepata lokalnom ukusu koje smo obavljali posvećeno i s ljubavlju u proizvodnom pogonu opremljenom najsavremenijom tehnološkom opremom koja omogućava vrhunski standard“, rekao nam je Nihad Islambegović, vlasnik „BrotHaus Domi“, koji ima 29 godina iskustva u pekarskoj industriji.
Spoj tradicije i savremenosti
Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu i uvođenju novih proizvoda u ponudu, ne čudi činjenica da ovaj proizvodno-prodajni objekat prvi ove vrste u našem gradu, a i šire. „Kao takav je visoko reprezentativan i osmišljen da ide u korak sa moderno dizajniranim svjetskim objektima. Surađujući sa pekarama u Evropi, došli smo na ideju da našim sugrađanima ponudimo sličan koncept. Željeli smo da u prijatnoj atmosferi, udobnim stolicama naši sugrađani mogu degustirati svježa peciva i uživati u jutarnjoj kafi ili desertu. Na ovaj način spojili smo tradiciju i savremenost koji zadovoljavaju gastronomske apetite“, ističe Islambegović.


„Osim samog koncepta, upravo je spoj slastičarne i pekare u kojoj kombiniramo autentičnosti evropske pekarske tradicije i inovativni pristup ono što nas izdvaja od drugih slastičarni i pekara. U širokom spektru proizvoda na jednom mjestu, s ljubavlju prema pekarskom umijeću u našoj proizvodnji koristimo najkvalitetnije sastojke“, kaže Islambegović, odgovorivši na naše pitanje o tome šta je to što ih izdvaja u odnosu na druge slastičarne i pekare.


Planovi za budućnost
Iako još uvijek nisu krenuli sa punom promocijom proizvoda, pa čak ni finalizirali sve aspekte svog poslovanja u pekaru im konstantno dolaze novi sugrađani i vraćaju se oni koji su ih već posjetili – izgleda da se dobar glas brzo čuje. „Želimo izraziti duboku zahvalnost našim sugrađanima koji su nam ukazali povjerenje. Njihova podrška nas motivira da nastavimo unapređivati ponudu i pružati vrhunsku uslugu. Također, zahvalni smo i porodici i prijateljima koji su nas podržali prije zvaničnog otvorenja. Bez njih ne bi bilo moguće ponuditi savremeni i moderni koncept pekare našim sugrađanima“, kaže Islambegović.
Kada su u pitanju planovi za budućnost, oni, ističe Islambegović, uključuju proširenje ponude i zapošljavanje novih radnika. „Već sada je neophodno pronaći nove članove tima. “BrotHaus Domi” sanja nova ulaganja i proširenje poslovanja. Iako je naše ime novo, imamo dugogodišnje iskustvo poslovanja u ovoj branši i želimo razviti lanac modernih pekara koje će ojačavati prvenstveno domaću privredu. Želimo nastaviti evropsku saradnju koju njegujemo dugo, a rado ćemo predstavljati našu zemlju na inozemnm sajmovima“, kaže Islambegović.