Zeničanka Lejla Bajramović nedavno je odabrana među četiri dizajnerice koje su, u okviru projekta kompanije Ovnak „Probudi dizajnera u sebi“, kreirale kolekciju nakita. Njena kolekcija „Povratak bisera“ osvojila je drugo mjesto. Inspiracija su joj bili upravo biseri čija sofisticiranost i elegancija simboliziraju ženu.
„Nisam osoba koja svakodnevno nosi nakit, ali kad poželim da ga nosim na sebi, onda težim ka diskretnosti elegancije i jednostavnosti. Vođena ovim kriterijima dizajnirala sam nekoliko kompleta inspirisanih biserima, koji su oduvijek bili cijenjeni. Sigurna sam da svaka od nas ima neku ogrlicu, narukvicu, naušnice ili broš od bisera koji nam je nana ili tetka ostavila u amanet“, kaže Bajramović.
Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena našim čitateljkama poručila je da budu hrabre, jake, sretne i, u konačnici, svoje.
„Položaj žene u našem društvu nije isti za sve. Žene u urbanim dijelovima naše zemlje izborile su se, i još se bore, za edukaciju, ravnopravnost i bolji status u društvu dok je u ruralnim područjima, ipak, drugačija priča“, ističe Bajramović.