Arabello je ovih dana priredio nekoliko predstava u osnovnim školama u Zenici i, kako saznajemo, oduševio gledaoce, a nekoliko direktora traži da ponovi predstavu, jer vlada veliki interes učenika i nastavnika. Program je vrhunskog sadržaja, a mnoge tačke su edukativnog karaktera. Dok gledate predstavu, imate osjećaj kao da sanjate, jer vidjeli smo kako neki predmeti lete, lebde, nestaju, kako ih pretvara u nešto drugo. A sada ćemo opisati jednu iluziju. Prvo pojačava muziku uz koju izvodi čarolije, velikom broju gledalaca pokazuje prazne ruke, tako vidimo. U djeliću sekunde, u njegovim rukama ni od kuda se pojavljuje jedno kokošije jaje, zatim se pojavi i drugo. Aplauz je ogroman, i onda pred našim očima jaja pretvara u dva bijela goluba. Arabello ponovo pojačava muziku i pravi neke čudesne pokrete sa rukama u kojima drži golubove, a onda jednog pretvara u velikog bijelog zeca, a drugog goluba pretvara u ogromnog srebrenog pijetla.


Arabella možete kontaktirati na broj telefona: 061/657-109 a on se, kaže, raduje novim susretima sa đacima.


„Budimo svi zahvalni našoj poštovanoj i lijepoj ministrici Draženki Subašić i svim uposlenicima u Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK koji su mi dali podršku i saglasnost za izvođenje ovih predstava, jer da nije tako ne biste vidjeli ove divne čarolije. Neka ih sreća, zdravlje i napredak prate u životu. Hvala im puno. Hvala i direktorima, pedagozima koji su mi pomogli oko organizacije predstave“, rekao je, obraćajući se velikom broju učenika i nastavnika, mađioničar Arabello.
I pored saglasnosti resornog ministarstva, kojim Ministarstvo daje saglasnost Arabellu za izvođenje mađioničarskih predstava za učenike u osnovnim školama i djecu u predškolskim predstavama na području ZDK, problem postoji. „Nažalost, veći broj direktora ne želi da njihovi učenici pogledaju ovu predstavu, jer smatraju da se suprostavlja vjeri. Molim i druge direktore da omoguće izvođenje ove predstave za svoje učenike jer je humanog karaktera“, ističe Arabello.