Košarkašice trebinjskog Leotara nisu došle na utakmicu 1. kola Lige BiH za košarkašice koja se protekle subote trebala odigrati u Gradskoj areni „Husejin Smajlović“ u Zenici. Utakmica, shodno propozicijama, trebala bi se registrovati službenim rezultatom u korist Čelika, a Leotaru pored novčane kazne treba se oduzeti i bod. Ukoliko ŽKK Leotar ne odigra još jednu utakmicu u nastavku sezone automatski će biti izbačeni u niži rang. Košarkaši Čelika su u prvom kolu trebali odigrati utakmicu u Mrkonjić Gradu ali dočekala ih je zaključana dvorana. Ova utakmica bi trebala biti registrovana rezultatom Mladost – Čelik 0:20 ali konačnu odluku će donijeti Košarkaški savez Bosne i Hercegovine.
U generalnoj probi pred početak prvenstva, košarkaši Gradine MADI ostvarili su ubjedljivu pobjedu protiv KK Gradina Srebrenik.
– Ovo je bila sjajna uvertira za početak prvenstva gdje očekujemo dobre igre i rezultate naših košarkaša.Također, i našim prijateljima iz Srebrenika želimo uspješnu sezonu. Početkom sedmice KK Gradina Madi će predstaviti roster i stručni štab za nastupajuću sezonu, kao i najavu utakmicu prvog kola A1 lige BiH -kažu iz ovog sportskog kolektiva.