Finalna utakmica Kupa Zeničko-dobojskog kantona odigrana je protekle subote u Jelahu između domaćeg Borca i zeničkog Čelika. Iako je temperatura iznosila 40 stepeni Celzija, nešto više od 400 gledalaca, od čega polovica iz Zenice, vidjelo je izuzetno kvalitetnu utakmicu. Konačni rezultat glasio je Borac – Čelik 2:5 (1:2). Oba gola za domaćina postigao je Harun Jupić dok su strijelci za „Crno-crvene“ bili: Besim Kolić, Ali Međuseljac, Edin Durmiš, Mirsad Šijerkić te Harun Zjajić koji je postigao autogol. Pobjednički pehar je nogometašima Čelika uručio predsjednik Nogometnog saveza ZDK Muris Jabandžić.


Zbog nepoštovanja Sporazuma o međusobnoj saradnji, Čelik je 26.05.2021. podnio tužbu protiv Grada Zenica na Općinskom sudu u Zenici. Pripremno ročište je održano 13.01.2022. a glavna rasprava zakazana za 31. mart koja je naknadno odgođena zbog toga što Grad Zenica nije blagovremeno dostavio traženu dokumentaciju potrebnu za vještačenje. Novi termin održavanja glavne rasprave je bio zakazan za 23. maj, međutim zbog imenovanja postupajućeg sudije na poziciju sudije Kantonalnog suda u Zenici i ta glavna rasprava je odgođena. Klub je od strane Općinskog suda u Zenici dobio obavijest da je glavna rasprava ponovo zakazana i to za 4. oktobar.


Odlukom Nogometnog saveza Federacije BiH organizacija takmičenja u Drugoj ligi Centar u sezoni 2022/23 je povjerena Fudbalskom savezu Kantona Sarajevo. Održan je žrijeb parova za novu sezonu Druge lige Federacije BiH – grupa Centar, koja starta 13. i 14. augusta. Voljom žrijeba u prvom kolu Čelik će ugostiti ekipu Moševca. U ostalim mečevima 1. kola sastaju se: Famos Hrasnica – Kolina Ustikolina, Natron Maglaj – Usora, Rudar Breza – Borac Jelah, Ilijaš – Baton Sarajevo, Mošćanica Sarajevo – Bosna Visoko, Krivaja Zavidovići – Žepče 1919 i Azot Vitkovići – Unis Vogošća.