Ekipa Rudara je u Brezi dočekala zenički Čelik u utakmici koja je završena rezultatom 0:5 (0:1). „Crno-crveni“ su od samog početka utakmice imali terensku inicijativu i stvarali prilike. Strijelci su bili: Selim Žuna (2 gola), Mahir Karić (2) i Ali Međuseljac. Čelik je na prvom mjestu s ukupno 63 osvojena boda zadržao prednost od 10 bodova više od drugoplasirane Koline, te 12 više od Famosa i visočke Bosne. Narednog vikenda na Bilino polje dolazi ekipa Ilijaša.


Počelo je takmičenje u Kupu Nogometnog saveza ZDK za 2023. godinu, a odigrane su utakmice pretkola. U Zenici na terenu Kamberović polja je odigran susret između FK Borac iz Tetova i NK Steel City. Nakon 2:2 u regularnom toku susreta, bolja je bila ekipa Steel Citya u penal seriji rezultatom 2:4. Najefikasniji meč je odigran na Tešanjci, a ekipa NK Pobjeda je sa 4:1 savladala NK Proleter. U Šijama je NK Napredak s minimalnih 1:0 pobijedio NK Novi Šeher, dok je u Visokom FK Liješeva sa visokih 4:0 savladao NK Zmaj.


Utakmica u Banovićima između ekipa Budućnosti i Simm Bau je završila sa šest pogodaka. Faruk Piljug u 13. minuti pogađa za 0:1 ali domaći dolaze do izjednačenja samo dvije minute kasnije. Igrao se 35. minut kad je Piljug ponovno precizan a samo pet minuta kasnije za 1:3 pogađa Husein Poturalić. Ekipa iz Kosove kod Maglaja u 77. minuti ostaje s igračem manje, crveni karton je dobio Amer Mehić. Domaćini do kraja utakmice uspijevaju postići još dva gola za konačnih 3:3 (1:3). Edis Smajić je u 10. minuti postigao jedini gol na utakmici TOŠK – Radnički Lukavac te osigurao ekipi iz Tešnja nova tri vrijedna boda. Elvedin Aletić i Munib Karahmetović su bili strijelci za ekipu iz Olova na utakmici Bratstvo – Stupčanica koja je završila rezultatom 1:2 (0:2). Utakmica u Kaknju između Rudara i Jedinstva završila je rezultatom 2:1 (1:0), strijelci za domaćina su bili Belmin Kobilica i Armin Imamović. Mladost je s 3:0 (1:0) poražena na gostovanju kod ekipe Tomislava. Parovi narednog kola: Simm Bau – GOŠK, Mladost – TOŠK, Radnički – Rudar i Stupčanica – Gradina. Šest kola prije kraja prvenstva u opasnoj zoni su još uvijek ekipe: Simm Bau, Rudar, TOŠK i Mladost.