U centru grada Visokog započeli su obimni radovi koji imaju za cilj poboljšanje izgleda gradskog jezgra, a što je sve uvod u buduću kompletnu rekonstrukciju glavnih visočkih ulica Alije Izetbegovića i Čaršijska. Prije svega, uklonjeni su stari objekti iz Čaršijske ulice koji su svakodnevno prijetili građanima zbog svog ruševnog stanja, dok su aktuelni radovi na kompletnoj zgradi Gradske uprave Visoko. Kako je poručio gradonačelnik Visokog Mirza Ganić, radovi će užoj gradskoj jezgri dati jedan sasvim novi izgled.
“U narednom periodu ovaj objekat će biti uređen na način kako i dolikuje jednoj državnoj instituciji, ali i objektu koji treba da svojim izgledom uljepša ulicu Alije Izetbegovića i samu gradsku jezgru Visokog. Svakodnevnim aktivnostima u razvoju infrastrukture pokazujemo da radimo za bolje Visoko. Pristupili smo i rušenju starih, zapuštenih objekata koji su zbog svoje dotrajalosti svakodnevno predstavljali opasnost za prolaznike, a koji se nalaze na dnu iste ulice gdje se nalazi i zgrada Gradske uprave Visoko. Nakon što su dugi niz godina bili ruglo u glavnoj gradskoj ulici, a pored toga zbog oštećenja i dotrajalosti, i prijetnja svim prolaznicima, uvedeni su izvođači radova koji su radili na uklanjanju objekata”, poručio je gradonačelnik Ganić.
Prema informacijama iz Gradske uprave, vrijednost radova na uklanjanju objekata iznosi oko 68.000 KM.
“Na ovom mjestu neće se graditi ništa, već ćemo kroz rekonstrukciju ulice Čaršijska obuhvatiti uređenje i ovog dijela kako bi Visoko imalo lijep plato, ali i otvoren pristup prema rijeci. U narednom periodu doći će i do vanjskog uređenja BH Pošte, pokrenute su investicijske procedure, što će zaista osvježiti i uljepšati ovaj centralni dio Visoko”, dodao je gradonačelnik Visokog.