Ženski nogometni klub „Čelik“ Zenica je jedini ženski nogometni klub u Zenici. Također, jedini klub u Kantonu koji ima takmičarske predispozicije. Takmiče se u Prvoj ženskoj ligi FBiH, cilj je izboriti ulazak u Premijer žensku ligu BiH. Trenutno u klubu trenira 38 djevojaka u dva tima. Tim A je takmičarski tim, a tim B je tim s mlađim uzrastom.
– Lokalna zajednica daje veoma slabu podršku ženskom nogometu u Zenici. Jedan od problema jeste marginalizacija zbog toga što se radi o ženskom nogometu.

Čelik je u nedjelju nadigao ekipu Slobode a konačni rezultat glasio je 6:0.
Po dva gola su postigle Sumeja Bektaš i Medina Tuka, dok su po jedan postigle
Svjetlana Crnjak i Ajna Spahić.

Mi gledamo da se tome suprotstavimo, a dokazujemo našim svakodnevnim uspjesima. Dokaz tome i jeste da smo nogometni klub s najvišim rangom takmičenja iz Zenice. To se slabo primjećuje. Kada se na javnim servisima pokrene tema o stanju nogometa u Zenici, vješto se zaobilazi činjenica da imamo uspješan ženski nogometni klub. Trenutno nemamo podršku niti jednog pravnog ili privatnog subjekta iz Zenice, a obraćali smo se gotovo svima. Pokušavamo da pregovaramo s Gradskom upravom na dodatnoj podršci, i nadamo se da ćemo uspjeti -kažu iz rukovodstva ovog sportskog kolektiva.
Djevojke koje su zainteresovane za treniranje mogu se prijaviti putem Facebook stranice „ŽNK Čelik“. Jedna od karakteristika kluba jeste da je treniranje besplatno za djecu čiji roditelji nisu u radnom odnosu.