U protekloj ljetnoj sezoni, balkanski rekorder u disciplini kugla, Mesud Pezer, nastupio je samo na Međunarodnom atletskom mitingu „Zenica 2020“ gdje je osvojio naslov ukupnog pobjednika. Pripreme za zimsku sezonu su već počele a Pezer će veći broj treninga obaviti u dvorani u Beogradu.
– Iza mene je sezona koju sam odmorio zbog pandemije. Više vremena sam provodio s porodicom i napunio baterije za Evropsko prvenstvo u Torunu i Olimpijske igre u Tokiju. Već u mjesecu februaru nastupam na nekoliko međunarodnih mitinga, a 20.2. su Balkanske igre u Istanbulu. Moj glavni cilj je ostati zdrav i ostvariti što bolji rezultat na Olimpijadi -kaže Pezer na početku razgovora za „Našu riječ“.
Iako je izostao s takmičenja, trenažni proces nije prekidao te govori da se trenutno nalazi u najboljoj formi.
– Nikad nisam bio bolji, željan sam takmičenja. Nadam se će da ću već u dvoranskom dijelu sezone imati velike daljine. U najboljim sam godinama za ovaj sport, pripremio sam se i samo da ostanem zdrav, sigurno će uslijediti veliki rezultati i velike priče. Prošle godine sam se vratio svom prvom treneru, Mehmedu Skenderu, s kojim sam postao juniorski prvak Evrope. Sad se sve posložilo, imam sve u svojoj Zenici -rekao je Pezer i dodao na kraju da bi po planu trebao ostati cijeli mjesec februar u Beogradu ali i da će se vratiti u Zenicu uskoro kako bi prisustvovao rođenju sina koje se očekuje u narednih desetak dana.