Rukovodstvo Nogometnog kluba „Čelik“ Zenica organizovalo je press konferenciju za medije na kojoj su se dotakli prethodne i buduće sezone, kao i proslave 77. rođendana kluba. Emir Ćerim, v.d. direktora Kluba istakao je da se nadaju kako će do početka iduće sezone ući bez dugova prema igračima koji mogu blokirati klub i bojaznosti od blokade utakmice.
– Što se tiče igračkog kadra, dali smo šansu juniorima koji su sigurno opravdali povjerenje. Pokazalo se da u Zenici ima kvaliteta i da naša škola itekako dobro radi. Tako da najveći cilj za sljedeću sezonu je zadržati postojeće igrače te uz par pojačanja sigurno najaviti borbu za prvo mjestu, što će biti cilj Upravnog odbora, menadžmenta i trenera za sljedeću sezonu, neovisno o situaciji oko Grada Zenica – kazao je Ćerim.
Šef stručnog štaba Armin Duvnjak je zadovoljan odrađenim poslom otkako je na klupi Čelika, podsjećamo da je ekipa pod njegovim vodstvom imala niz od 15 pobjeda.
– Mogu sumirati utiske i reći da sam zadovoljan, prvenstveno rezultatom, ali glavni naš cilj je bio da promovišemo mlade igrače i mislim da smo u tome uspjeli. Neke naše igrače kontaktiraju premijerligaški klubovi ali uz razgovore koje vršimo već mjesec dana, mislim da ćemo te igrače zadržati, jer je to u interesu i njih i kluba. Pripreme za narednu sezonu bi trebale krenuti 12. jula, a prvi dio priprema će biti u Zenici–istakao je Duvnjak.
Robert Jonjić, član Upravnog odbora, osvrnuo se na obilježavanje rođendana kluba. Ove srijede i četvrtka će na Trgu Alije Izetbegovića biti postavljena kućica u kojoj će biti organizovan fan-shop. Za petak je predviđen defile igrača od stadiona, u subotu će u Hotelu „Dubrovnik“ biti održan koncert grupe „Nemoguće vruće“. Prijateljska utakmica s ekipom Veleža će biti odigrana u nedjelju na stadionu Bilino polje s početkom od 19:30.