Jutro nakon što je na Međunarodnom mitingu Zenica 2024 postavio svoj najbolji rezultat u disciplini disk na otvorenom ove sezone, Mesud Pezer je u razgovoru za Našu riječ otkrio svoje planove za Pariz. Naredno takmičenje našem rekorderu će biti Državno prvenstvo koje se održava u Rogatici nakon kojeg putuje u svoju uobičajenu bazu za pripreme, na Vlašić.
– Jako sam zadovoljan s rezultatom od 21.04 m. Također me raduje što sam se vratio nakon povrede, pred Olimpijske igre. Na Euru u Rimu sam „prokockao“ priliku za medalju ali zenički rezultat mi daje dodatni vjetar u leđa za Pariz. Pokušat ćemo u julu otići na neki veliki miting što će mi biti posljednja proba pred Olimpijske igre -kaže Pezer kojem će nastup na Olimpijadi biti treći u nizu.
– Relativno mlad, s 22 godine sam išao na svoje prve Olimpijske igre. Cilj mi je otići i na četvrte koje se 2028. godine održavaju u Los Angelesu. Nadam se da je povreda s priprema u Baru stvar prošlosti, vratio sam se pred svojom publikom i fizički i psihički -ističe Pezer koji i dalje ostaje skroman.
– Na prošlim Olimpijskim igrama sam ostvario historijski rezultat za Bosnu i Hercegovinu ulaskom u finale gdje sam na kraju zauzeo 11. poziciju. U Parizu želim da ostvarim novi lični rekord te da u finalu osvojim još bolje mjesto. Selektor u reprezentaciji je inače i moj lični trener, Mehmed Skender kojem se želim posebno zahvaliti. S njim sam ostvario svoje prve uspjehe kao i ovaj jučerašnji. Skender je legenda bh. atletike i uz njega mi je lakše napraviti velike rezultate -kazao je Pezer na kraju.