Održana je redovna godišnja sjednica Skupštine Nogometnog kluba „Čelik“ Zenica. Upravni odbor Kluba podnio je izvještaj o radu UO-a, blokadama na glavnom računu, ostvarenim sportskim rezultatima i planovima za budućnost prisutnim članovima. Nakon završene konkursne procedure i verifikacije imenovanja generalnog direktora, Emir Čerim, dosadašnji v.d. direktora, novi je generalni direktor NK Čelik Zenica.
– Veliko mi je zadovoljstvo i čast postati novi generalni direktor NK Čelik Zenica. U ovih 18 mjeseci svakodnevno sam davao svoje maksimalne napore kako bih zajedno s Upravnim odborom i menadžmentom postigao zacrtane i željene ciljeve. Nakon održane Skupštine koja je pokazala veliku snagu koju ovaj Klub ima, dodatno sam motivisan da sve poslove koji su u mojoj nadležnosti obavljam što efikasnije i efektivnije, te da zajedno s našim navijačima pišemo još ljepše i pozitivnije priče u odnosu na tekuću, sada skoro već proteklu, 2022. godinu. Navijače pozivam na učlanjenje, kao i pridruživanje svim ostalim akcijama koje Klub nudi, jer vidjeli smo snagu i kapacitet koji imamo tokom ove godine. Želimo da to dignemo na još veći nivo naredne godine, a ništa od toga neće biti moguće bez najboljih navijača u državi. Također, ovom prilikom poželio bih sretne novogodišnje praznike svim navijačima i simpatizerima NK Čelik Zenica -kazao je Čerim.
Član UO-a Robert Jonjić je u svom izlaganju, između ostalog, kazao da je Klub isplatio sve tekuće dospjele obaveze, te uredno plaća obaveze prema Poreznoj upravi FBiH. Ove godine su samostalno vratili dugovanja u iznosu od 180.277,85 KM i riješene su sve obaveze prema igračima zbog kojih je prijetila opasnog od suspenzije odigravanja utakmica.
– Kad su u pitanju blokade na glavnom računu NK Čelik Zenica, to je iznos od 1.160.923,40 KM, a naša je procjena nakon razgovora s većinom povjerioca da s oko 600.000 KM, što je iznos koji skoro i Grad Zenica duguje klubu po osnovu sporazuma, bi imali odblokiran glavni račun, a to bi svakako bila nova dimenzija za budućnost kluba, poslovanje i sponzorstvo -kazao je Jonjić.
Seniori Čelika su imali odličnu polusezonu. Plasirali su se u 1/8 finala Kupa BiH, nakon sjajne pobjede protiv Sarajeva, dok je ekipa prezimila i na prvom mjestu Druge lige FBiH grupa Centar te ima realne šanse da sezonu završe kao prvi, te kroz baraž izbore 1. ligu FBiH, što je i svakako cilj.