Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović posjetio je protekog četvrtka Gradsku upravu Zenica gdje je s gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem, te premijerkom Zeničko-dobojskog kantona Amrom Mehmedić razgovarao o tome kako državni nivo može pomoći nižim nivoima vlasti.
Kasumović: „Ovo je bio prijateljski susret“
Gradonačelnik Kasumović je istakao da mu je velika čast i zadovoljstvo što je Bećirović posjetio Zenicu, te da je imao priliku govoriti o aktivnostima i radu Gradske uprave, te problemima sa kojima se Zenica suočava. „Ovo je bio jedan prijateljski susret i izuzetno sam sretan što je posjetio Zenicu i baš u ovo vrijeme izrazio podršku ovom gradu i meni kao gradonačelniku. Upoznao nas je sa svojim aktivnostima i budućim projektima, a obećao je i da će na ekonomske forume ići i ekipa iz Gradske uprave Zenica“, kaže Kasumović.


„Želimo u narednom periodu napraviti kvalitetniju komunikaciju između državnog nivoa i naših gradova i općina. Čini mi se da je ta komunikacija prethodnih godina nestala i jako nam je važno da najviši državni zvaničnici dođu u lokalne sredine, da saslušaju ljude i čuju njihove probleme, te da se onda državne i entitetske politike i strategije baziraju na tome šta predlažu i lokalne zajednice“, poručio je Bećirović nakon sastanka.


Komunikacija između državnog nivoa i gradova/općina
Član Predsjedništva BiH Bećirović je kazao da već duže vremena ne zna šta znači slobodan vikend kao i da, zajedno sa svojim saradnicima, neprekidno radi na unatarpolitičkim ili vanjskopolitičkim aktivnostima. „Kada nismo u vanjskopolitičkim posjetama ili kada nismo na sjednicama Predsjedništva i drugim aktivnostima koristim svaki slobodan trenutak da razgovaram sa načelnicima i gradonačelnicima širom BiH. Ne dijelim ih prema stranačkoj pripadnosti i želim da komuniciram sa svim legalno izabranim gradonačelnicima i načelnicima koje su građani naše zemlje birali“, kaže Bećirović istakavši da su tokom sastanka razgovarali o projektima koji se realizuju u Zenici i ZDK, te o tome kako da im viši nivoi vlasti pomognu.