Na prošlosedmičnoj pres-konferenciji o svom radu u proteklih dvadesetak dana govorili su Armin Gafurović (predsjednik UO-a), Tarik Hadžimahmutović i Jasmin Begagić (članovi UO). Istakli su da je postignut dogovor s većinom bivših igrača te da su njihova potraživanja sa 1,4 miliona KM smanjena na 348.000 KM.
– Unatoč brojnim sastancima izostala je podrška Grada koja nam je obećavana i ne postoji realan izgled da će se to uskoro dogoditi –rekao je Begagić.
– Za ovih 20 dana smo napravili stvari koje neki nisu niti u proteklih 20 godina. U planu je bilo skorašnje otvorenje fan-shopa, dogovorili smo i firmu koja bi nam od nove godine plaćala 50.000 KM u sponzorstvu. Čelik ima potencijal i može napuniti stadion u Kantonalnoj ligi ali… –izjavio je Gafurović.
– Mi 400.000 KM od Grada nismo tražili za sebe već da radimo, da počistimo nered koji je ranija uprava ostavila. Nismo mogli dopustiti da nam na Bilino Polje dođe klub, a da mi u hramu nogometa ne možemo odigrati utakmicu. To nam ne treba! Ova situacija je horor u kojem se klub nalazi –rekao je Hadžimahmutović a potom izjavio da kompletan Upravni odbor podnosi neopozive ostavke ali i da ostaju uz klub barem kao navijači.