Okupljanjem članova omladinskih selekcija ispred stadiona Bilino polje, te njihovim defileom ulicama grada, prošle sedmice je počelo obilježavanje 77. rođendana NK Čelik iz Zenice, koji je osnovan 16. juna 1945. godine. Navijači i simpatizeri su se tri dana družili ispred kućice na Trgu „Alije Izetbegovića“ a potom je u subotu navečer, u hotelu Dubrovnik, održan rođendanski koncert na kojem su nastupili članovi grupe „Nemoguće vruće“. Vrhunac obilježavanja rođendana bila je prijateljska utakmica odigrana na stadionu Bilino polje u kojoj su u nedjelju navečer u sjajnoj atmosferi pred više od 3.000 gledalaca snage odmjerili nogometaši Čelika i osvajača Kupa BiH u protekloj sezoni, mostarskog Veleža. Gosti do vodstva dolaze na samom početku utakmice nakon greške odbrane Čelika, strijelac za 0:1 bio je Dževad Sijamija. Igrao se 10. minut kad je utakmica nakratko prekinuta jer je teren, uz mnogobrojne ovacije i dugotrajni aplauz, napustio Aidin Mahmutović koji se na ovaj način oprostio od svoje profesionalne karijere. Zeničani su nastavili s pritiskom na terenu te je uskoro, nakon asistencije Haruna Varde, na 1:1 izjednačio Emir Karalić. U 63. minuti novo slavlje publike, za konačnih 2:1 pogodio je Besim Kolić. Zeničani su do kraja utakmice nastavili s dominacijom na terenu a nakon posljednjeg sudijskog zvižduka slavili pobjedu i rođendan Kluba zajedno s publikom.
Prvi strateg zeničke ekipe, Armin Duvnjak, iskazao je zadovoljstvo, prije svega, zalaganjem igrača koji su ostavili srce na terenu, a potom i pobjedom.
– Nama je cilj bio da uveličamo ovu proslavu pobjedom, da pokušamo da savladamo jakog protivnika. Pokazali smo da imamo srce, da imamo kvalitet i da se možemo nositi s najboljim ekipama u BiH. Ovo je neka zvijezda vodilja kako treba da idemo dalje. Za ovaj klub će uvijek igrati najbolji, a to sam rekao i na prvom sastanku. Igrat će oni koji zasluže, a tako je bilo i sada. Kada igramo srcem, možemo savladati i jače protivnike -kazao je Duvnjak.