● HM Cement BiH devetnaesti put organizirao Dan otvorenih vrata
● U bogatom, sportskom, dječjem i zabavnom programu učestvovalo više od 3.000 posjetilaca ● Donacija 30.000 KM za rekonstrukciju fiskulturne sale

Pod sloganom „Ponovo s vama“ Heidelberg Materials Cement BiH (ranije Tvornica cementa Kakanj) je uspješno devetnaesti put organizirao manifestaciju Dan otvorenih vrata, čiji je glavni cilj zbližavanje s lokalnom zajednicom. Više hiljada posjetilaca protekle subote je imalo priliku uživati u bogatom sportskom, dječjem i zabavnom programu. Fokus kompletnog događaja bio je na djeci i omladini. Najmlađi su uživali u interaktivnim igrama i radionicama dok su oni malo stariji imali priliku da pokažu svoj sportski duh u takmičenjima u malom nogometu, odbojci na pijesku, street basketu, te u kros i biciklističkoj utrci, a sve se i ove godine u potpunosti odvijalo u ogromnom zelenom parku kakanjske cementare. „Danas je Kakanj najveselije mjesto u BiH i to je upravo ta pozitivna i lijepa slika koju želimo poslati iz naše tvornice, grada Kaknja i Bosne i Hercegovine. Sigurni smo da ovakva takmičenja i ovakav vid događaja motiviraju djecu i mlade da dalje razvijaju svoje talente, bave se sportom i vode zdrav život. Nadamo se da će i druge firme vidjeti koristi da se otvaraju prema lokalnoj zajednici, da ovdje otvaraju nova radna mjesta i da nam omladina ostaje tu, u Bosni i Hercegovini,“ kazao je ovom prilikom Branimir Muidža, generalni direktor Heidelberg Materialsa za BiH i Hrvatsku.
Ovom prilikom, članovi Uprave kompanije HM Cement BiH, Branimir Muidža, Zehra Obralija i Izudin Neimarija, uručili su donaciju u iznosu od 30.000 KM OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“ Kakanj za rekonstrukciju fiskulturne sale. Donaciju je ispred škole preuzela Senaila Selimović, direktorica Škole, a donaciji je prisustvovao i načelnik Općine Kakanj, Mirnes Bajtarević.
„Veoma sam sretna i zahvalna kompaniji Heidelberg Materials Cement BiH koja iz godine u godinu podržava naš rad, rad naših škola i unapređuje uslove za naše učenike. Ova donacija će stvoriti idealne uslove za izvođenje nastave tjelesnog i zdravstvenog odgoja i omogućiti mnogo kvalitetnije usvajanje znanja i vještina našim učenicima, ali i našim nastavnicima. Zahvaljujem se još jednom kompaniji HM Cement BiH što imaju sluha za naše potrebe i što daju ogroman doprinos realizaciji naših projekata za dobrobit naše djece,“ izjavila je direktorica Selimović.
„Mi želimo biti društveno odgovorna kompanija, dobar prijatelj, komšija i partner lokalnoj zajednici, a kome pomoći do onima kojima je to najpotrebnije a to su naša djeca. Zbog djece ovo sve radimo, zbog djece ima smisla da se razvijamo na društveno odgovoran način, da smanjimo uticaj na okoliš, da im kroz školovanje omogućimo svu moguću potrebnu pomoć i infrastrukturu. Ovo je još jedna u nizu donacija Heidelberg Materialsa za unapređenje života djece i mladih u našem gradu,“ kazao je Muidža.


O Heidelberg Materialsu u BiH
Kompanija Heidelberg Materials Cement BiH vodeći je bosanskohercegovački proizvođač visokokvalitetnih tipova cementa, a od 2000. godine i član njemačke prestižne kompanije Heidelberg Materials, jednog od najvećih proizvođača građevinskih materijala na svijetu. U protekle dvadeset tri godine u proizvodnju cementa i povezane djelatnosti uloženo je više od 250 miliona KM. Heidelberg Materials Cement BiH vlasnik je kompanije Heidelberg Materials Beton BiH, kompanije za proizvodnju i distribuciju betona, koja ima šest betonara u Sarajevu, Zenici, Lukavcu, Banjaluci i Mostaru, te kompaniju Heidelberg Materials Beton Hrvatska sa sedam betonara u Republici Hrvatskoj. Ovlašteni uvoznik cementa za Hrvatsku je kompanija Heidelberg Materials Cement Hrvatska.


Načelnik Općine Kakanj, Mirnes Bajtarević, izrazio je zahvalnost kompaniji HM Cement što kontinuirano radi na razvoju lokalne zajednice: „HM Cement BiH još jednom pokazuje da je na visini zadatka po pitanju društvene odgovornosti. Kroz manifestaciju Dan otvorenih vrata dodatno jačaju povezanost jednog uspješnog privrednog subjekta i lokalnog stanovništva. Ovom prilikom se također, u ime svih građana Općine Kakanj, zahvaljujem za ovako vrijednu donaciju kojom HM Cement BiH sve nas dodatno podstiče da se posvetimo djeci i mladima,“ dodao je načelnik Kaknja.