Šef stručnog štaba Nogometnog kluba „Čelik“ Zenica i bivši reprezentativac BiH (17 nastupa i dva pogotka), Dario Damjanović u svojoj igračkoj karijeri je nastupao u dresu Modriča Maxime, splitskog Hajduka, Luch Energie, njemačkog Kaiserslauterna, Čelika, Jagodine… Trenerski posao je, prije dolaska u Zenicu, obavljao u Zvijezdi iz Gradačca, Orašju i ekipi Simm Baua.
Vodio Klub u 19 utakmica
U protekloj sezoni je „Crno-crvene“ s klupe vodio u 19 utakmica te ostvario skor od devet pobjeda, četiri remija i šest poraza. Nakon odigranog posljednjeg kola u Gradačcu i „team buildinga“ koji je održan na Smetovima, u razgovoru za Našu riječ, Damjanović je istakao da je poprilično zadovoljan s ostvarenim.
– Prihvatio sam se posla kojeg, realno ne bi niko drugi, poznavajući situaciju u Klubu i oko njega. Odgovorno tvrdim da je u svlačionici prije mog dolaska bio kvalitetniji i širi roster igrača koji, na žalost, više nisu s nama. Kad sam stigao na Bilino polje, pratile su nas turbulencije pa i nepovjerenje prema meni i ekipi. Uvijek sam nastojao da budem umjeren u izjavama ali i direktan kako bih pojasnio ljudima da situacija nije kako se najavljivalo na početku sezone -kaže Damjanović te dodaje da je zadovoljan s ostvarenim bodovnim saldom u proljetnom dijelu sezone.
– Izvukli smo maksimum i nemam šta kome prigovoriti. Znam da je zenička publika zahtjevna i da uvijek očekuju najbolje, također nakon negativnog rezultata zna doći i do nekih neugodnosti. Želim navijačima iskazati zahvalnost jer su bili uz ekipu i mene u jako teškoj situaciji. Na papiru piše da smo sezonu završili kao četvrtoplasirani ali za mene je ovo prvo mjesto, tako se osjećam. Rijetko ko je znao za naše unutrašnje probleme, ali pored svih nedaća koje su nas zadesile svi koji su bili u svlačionici, i ja s njima, smo iznijeli jednu mušku igru -kaže Damjanović.
Mladi igrači
Bitno je napomenuti da nakon zimske pauze na Bilinom polju nije bio velik broj igrača u svlačionici te je Damjanović s vremenom u vatru gurao sve više mladih igrača iz juniorskog pogona.
– U trenutku kad smo stekli određenu bodovnu prednost nad ekipama s dna tabele, želio sam da ta djeca uđu u svlačionicu i osjete šta je to seniorski nogomet. Svjesno sam ih gurao u vatru, znao sam da će neki tu i pregoriti ali svaki od njih je dao svoj maksimum i određeni doprinos tako da sam posebno ponosan i na njih -istakao je Damjanović te napomenuo da mu pojedini negativni medijski natpisi daju dodatnu snagu koja ga pokreće. Na kraju je u poruci navijačima istakao da se nada kako će uspjeti s rukovodstvom Kluba dogovoriti nastavak saradnje te svoj ostanak na Bilinom polju.