Za razliku od nekih gradova u ZDK, Visoko ni ove godine nije imalo organizovan doček Nove godine na otvorenom. Ipak, glavne ulice i mostovi u ovom gradu su bili ukrašeni, odnosno okićeni i imali pravi novogodišnji dekor. Visočani su 2024. godinu uglavnom dočekali u svojim domovima, neki u Sarajevu ili Zenici, dok su se oni sa “dubljim džepom” odlučili na proslavu u inostranstvu, najviše u Hrvatskoj i Crnoj Gori.
Tradicionalno, prvi čovjek Gradske uprave Visoko, gradonačelnik Mirza Ganić, u novogodišnjoj noći je obišao Hitnu pomoć, Policijsku stanicu i Vatrogasnu službu u Visokom, a tim posjetama je želio pružiti podršku ovim hrabrim ljudima, posebno onima koji su bili dežurni tokom dočeka Nove godine. U pratnji gradonačelnika bio je aktuelni ministar MUP-a Ze-do kantona Emir Vračo.
“Ovo je četvrti put da se zajedno družimo i radimo u novogodišnjoj noći, prateći trenutnu situaciju, ali i pružajući podršku našim prijateljima koji bdiju nad zdravljem i sigurnosti naših građana, kako bi se naši građani osjećali bezbjedno”, poručio je gradonačelnik Ganić.