U petak je u Visokom u organizaciji Jedinstvene organizacije boraca “Unija veterana” i Koordinacije boračkih udruženja grada Visoko, a uz podršku Gradske uprave, svečanim obilježen 15. april – Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine. Zvaničan program je započeo defileom sa ratnim zastavama glavnim gradskim ulicama, nakon čega je upriličen centralni događaj na Spomen obilježju šehidima i poginulim borcima Visokog.
“Naša država je opstala najviše zahvaljujući borcima Armije i MUP-a RBiH, koji su svojom borbom uspjeli odbraniti suverenitet i teritorijalni integritet naše nezavisne domovine”, rekao je Nijaz Pinjić, predsjednik JOB Unija veterena Visoko.
Brojne delegacije na čelu sa predstavnicima Gradske uprave Visoko su položile cvijeće na Spomen obilježje i odale počast borcima koji su dali živote za Visoko i BiH. U programu su učestvovali i učenici osnovnih i srednjih škola sa područja Visokog, koji su tom prilikom predstavili svoje radove na temu Armije RBiH, dok su se prisutnim obratili i ljudi koji su bili direktno vezani za taj period. Čestitku je uputio i gradonačelnik Visokog Mirza Ganić, koji je istakao da je 15. aprila 1992.godine, stvorena najčasnija armija na svijetu – Armija Republike Bosne i Hercegovine.
Povodom obilježavanja 15. aprila – Dana Općine Kakanj i Dana Armije R BiH načelnik općine, Mirnes Bajtarević, direktorima osnovnih i srednjih škola uručio je zastave Bosne i Hercegovine i općine Kakanj. Svečanim defileom ratnih zastava brigada, bataljona i jedinica Armije RBiH u čijem sastavu su se borili kakanjski borci (od sahat-kule do Gradskog spomen-parka), obilježen je Dan Armije R BiH.