Dekan Fakulteta islamskih nauka prof. dr. Zuhdija Hasanović i prof. dr. Mustafa Hasani posjetili su hafiza Ismet-ef. Spahića povodom nastupajućeg mjeseca ramazana.
Ova gesta uz posjetu prof. dr. Omeru Nakičeviću pokazuje poštivanje učenosti i biografije istaknutih pojedinaca Zajednice.
Hafiz Ismet-ef. Spahić je rođen 1940. godine u Puhovcu kod Zenice. Gazi Husrev-begovu medresu je završio 1959. godine u Sarajevu. Završio prvi stepen Ekonomije u Zagrebu 1968. godine, a studij je nastavio u Beogradu. Imamsku dužnost počeo u Visokom 1962. godine. Od 1965. do 1978. godine je glavni imam na području Odbora Islamske zajednice Visoko. Bio je profesor kiraeta u Gazi Husrev-begovoj medresi od 1978. godine, a titulu hafiza je stekao 1980. godine. Prvim imamom i hatibom Gazi Husrev-begove džamije imenovan je 1985. godine.
Za zamjenika reisu-l-uleme izabran je 1993. godine. Na mjesto vršioca dužnosti direktora Gazi Husrev-begove medrese postavljen je 1998. godine. Objavljivao je tekstove vjerskog sadržaja u Preporodu i drugim glasilima. Autor je knjige hutbi u izdanju El-Kalema.

(Preporod.info)