Deveti Gospodarski forum općine Žepče ove godine održat će 13. oktobra u motelu California Brankovići Žepče. Ove godine, Gospodarski forum posvećen je problematici koja je vezana za tržište radne snage, a cilj je aktualizirati problematiku koja se odnosi na zadržavanje i nedostatak radne snage u BiH.


U sklopu 9. Gospodarskog foruma općine Žepče, 12. oktobra održat će se i poslovni susreti gdje će se susresti predstavnici poslovnih udruga/udruženja i kompanija u Žepču.


U prvom dijelu Foruma održat će se panel diskusija pod nazivom „Kako osigurati radnu snagu poslodavcima u BiH kroz strateški i zakonodavni okvir?“, te će biti predstavljen Prijedlog zakona o ustupanju radnika kao i Pravilnik o praktičnoj nastavi čime se u budućnosti može doprinijeti boljoj situaciji na tržištu rada. U drugom dijelu Foruma, planirana je i panel diskusija pod nazivom „Uvoz radne snage (NI)JE- rješenje za domaće poslodavce“, a posjetioci će imati priliku čuti iskustva kompanija koje su već krenule sa uvozom radne snage te razmjene iskustava kompanija sa područja BiH i zemalja u regiji. U sklopu 9. Gospodarskog foruma općine Žepče, 12. oktobra održat će se i poslovni susreti gdje će se susresti predstavnici poslovnih udruga/udruženja i kompanija u Žepču.
Organizator Foruma je Razvojna agencija Žepče uz pokroviteljstvo Općine Žepče. Podršku u organizaciji događaja pružilo je Ministarstvo za privredu Zeničko-dobojskog kantona, dok su suorganizatori Udruga poduzetnika i poslodavaca Žepče-U.P.I.P. i Udruženje privrednika – Motrix.