Veliki broj Zeničana i gostiju iz okolnih gradova su u veselom raspoloženju dočekali Novu 2023. godinu na Trgu „Alije Izetbegovića“ uz muziku i vatromet. U programu tokom javnog dočeka Nove godine nastupali su Divanhana, Jelena Čabarkapa i Amel Ćurić. Zabava je počela koncertom sevdaha u aranžmanu članova Divanhane.
– Hvala Zeničanima od srca što su nam dali priliku da dođemo i sviramo, te zajedno dočekamo Novu godinu. Stvarno nam je bilo divno, publika je bila sjajna -kazala je Selma Droce, pjevačica ove grupe te poželjela sve najljepše svim čitateljima Naše riječi.
Amela Ćurića, kako kaže, uz Zenicu vežu divne uspomene i uvijek se rado vraća. Napominje da je njegova muzička karijera krenula iz Zenice još 2003. godine nastupom na SuperNova Music Talentu.
– Publika me uvijek rado dočeka, kao svog. Svaki put na mojim nastupima je bila super posjeta i super atmosfera. Ovo nije laskanje, ali Zeničani su jedna od najboljih publika u regionu. U drugim gradovima na mojim koncertima publici treba malo vremena da se opuste i zapjevaju, Zeničani uvijek pjevaju i plešu sa mnom od prve pjesme -kazao je Ćurić te poželio svima mnogo zdravlja, uspjeha, mira i sreće u 2023. godini.
Nakon vatrometa koji je održan tačno u ponoć, svim prisutnim se s pozornice obratio gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.
– U ime Gradske uprave i svoje lično ime želim da vam 2023. godina bude najbolja godina do sad. Želim vam puno zdravlja, sreće i radosti -kazao je Kasumović.