Svečano presjecanje vrpce

Proteklog petka u JU Medicinska škola Zenica svečanošću povodom rođendana škole obilježen je i završetak rekonstrukcije školske zgrade. Svečanost koja je održana u školskom holu obilovala je kvalitetnim izvedbama i bogatim kulturno-umjetničkim programom.

Održana vježba ukazivanja prve pomoći

Iznjedrila veliki broj uspješnih ljudi
Dobrodošlicu prisutnima poželjela je Nedžada Alispahić, direktorica Škole. Ponosna na svoje đake i na uspjehe koje nižu, čestitala je Dan škole, te se zahvalila na bezuvjetnoj podršci. „Dan Škole je velika radost za sve. Velika je stvar obilježiti 63. rođendan Škole. Mukotrpan i naporan rad naših nastavnika pomaže stotinama učenika da postanu ljudi sa velikim slovom i ostvare svoje talente i mogućnosti. Oni su najvažniji rezultat našeg rada. Naša obrazovna ustanova uživa veliki ugled kako na području Zeničko-dobojskog kantona tako i šire jer ostvarujemo i prekogranične saradnje, a naš nastavni kadar čini sve da ojača imidž Škole kao obrazovne ustanove inovativnog tipa. Želim vjerovati da Škola ima, ne samo slavnu prošlost i dobru sadašnjost, već i sjajnu budućnost. Sretan 63. rođendan Školi i želim da svi zajedno i dalje doprinosimo boljem i kvalitetnijem razvoju naše škole“, istakla je tom prilikom direktorica Alispahić.

Brojni gosti prisustvovali obilježavanju Dana škole i završetku radova

Nakon pozdravne riječi direktorice Škole, na sceni su se smjenjivali učenici izvodeći recitacije, plesne tačke, a održana je i vježba ukazivanja prve pomoći. Sve vrijeme na licima prisutnih bio je osmijeh, a učenici su svojim talentom pokazali da roditelji i uposlenici Škole trebaju biti ponosni na njih. „U toku ove školske godine aplicirali smo na nekoliko visokobudžetnih projekata, dobili smo sredstva za postavljanje jarbola, nabavku klupa, mikroskopa, kostura, anatomske karte, 3D printere. Učenici su zajedno sa nastavnicima uspješno realizovali nekoliko projekata Omladinske banke, a u saradnji sa roditeljima i poslovnim saradnicima smo uspjeli kupiti podove za tri učionice i rasvjetna tijela za nekoliko učionica. Ova kuća, izgrađena kao cigla od naših djela, naših kvaliteta, talenta i truda, iznjedrila je veliki broj uspješnih ljudi“, poručila je direktorica Alispahić.

Ostatak teksta pročitajte u printanom izdanju