Proteklog vikenda, od 02.do 04.06.2023.godine, u Banja Luci je održan Svjetski rafting kup “Memorijalni Branka Štulić 2023” na kome su nastupile tri muške R-4 ekipe SRK Bosne iz Zenice, jedna seniorska i dvije juniorske ekipe. Pored raftera iz Zenice na ovom rafting takmičenju, svoje rafterske vještine na rijeci Vrbas su odmjeravali takmičari 20 ekipa u muškoj i ženskoj konkurenciji iz Rusije, Rumunije, Mađarske, Velike Britanije, Slovenije, Srbije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.
Organizator takmičenja je bio Rafting klub Kanjon iz Banja Luke koji već punih 12 godina nosi naziv “Memorijalni Branka Štulić”- kapitenu ženske rafting ekipe Rafting kluba Kanjon koja je nesretnim slučajem izgubila život na jednom od rafting takmičenja u Italiji.
Prvog dana takmičenja rafteri su se takmičili u disciplinama sprint, head to head i slalom na kome je ekipa SRK Bosna osvojila 12. mjesto u sprintu i 14. mjesto u disciplini slalom. “Drugi dan takmičenja naši takmičari su nastupili u disciplini spust i osvojili 9. mjesto što su u ukupnom plasmanu takmičenja završili na 12. poziciji što je dobar rezultat imajući u vidu jaku konkurenciju rafting ekipa učesnika na ovom takmičenju. Na ovom takmičenju po prvi put učestvovali i mladi rafteri SRK Bosna kojima je ovo veoma veliko iskustvo za njihov budući razvoj i napredovanje u raftng takmičenjima. U ovoj sedmici, već u utorak, 06. juna, seniorska ekipa SRK Bosna učestvuje na još jednom takmičenju, na rijeci Tari u Foči i to u discipline spust R-4”, kaže predsjednik SRK “Bosna” Ekrem Tuka.