Iako je za nekolicinu ljudi vrijeme iftara vrijeme koje žele provesti u vlastitom domu s prijateljima, porodicom i komšijama, ipak postoji znatan broj onih, posebno mladih, koji se odlučuju iftariti u restoranima. Stoga su i ove godine mnogi restorani u Zenici u svoju ponudu uveli posebni iftarski meni, različitog sastava i cjenovnog ranga.
Tradicionalna bosanska jela kod „Salčinovića“
Nacionalni restoran „Salčinović“ ovog ramazana u svojoj ponudi ima tri iftarska menija, bazirana na tradicionalnoj bosanskoj kuhinji. Za 13,50 KM moći ćete iftariti uz tarhanu, ramazaniju, jedno jelo po izboru-bosanski lonac, dolme ili đulbastije, sitni ćevap ili pileći file te salatu i sutliju. Drugi iftarski meni košta 18 KM te je jedina razlika od prethodnog menija glavno jelo-bosanski sahan koji sadrži kombinaciju tri jela. Za meni po cijeni od 25 KM dobit ćete čorbu po izboru, ramazaniju, teleće pečenje, pitu, salatu i kolač. Pored navedenog iftarskog menija moguće je naručiti sve vrste hrane i pita po želji, a moguća je i besplatna dostava iftara na kućnu adresu.
Posebna iftarska ponuda Motela „Almy“
Iftar možete dočekati i u ugodnom ambijentu Motela „Almy“ uz specijalno pripremljen iftarski meni. Almy-evi iftarski meniji, uz neizostavnu bosansku kafu, hurme i voće, sadrže ramazanije, supu, čorbu, pite, svježu miješanu salatu, bosanske kolače, limunadu te jela od piletine, junetine ili teletine, kao i miješanu dolmu. Uz ove iftarske menije moguće je naknadno poručiti topu. U ponudi se može naći i posebna iftarska ponuda „Iftar Almy“ po cijeni od 38 KM, koja, pored bosanske kafe, hurmi i voća, sadrži ramazaniju, topu, teleću čorbu, ramstek dry aged sa povrćem, domaću pitu sirnicu, svježu miješanu salatu, te čokoladnu tortu i cijeđenu naranču.
Svaki dan 20 besplatnih iftara u Urban Grill-u
Bogatu iftarsku ponudu pripremio je i zenički Urban Grill. U ponudi imaju četiri iftarska menija, čije se cijene kreću od 15 do 21 KM, a sadrže hurme, limunadu, pileću čorbu, kafu, desert dok su za glavna jela chiken burger, hamburger, pileći file ili teleća peka. Urban Grill će ovog ramazana svaki dan obezbijediti 20 iftara za postače koji nisu u mogućnosti priuštiti iftar za sebe i porodicu. Ukoliko želite da učestvujete u ovom, hvale vrijednom, gestu i obezbijediti iftar za ponijeti, možete uplatiti iftar u iznosu od 7 KM, a nepohodno je samo javiti se u Urban Grill.