Gradska organizacija Stranke penzionera/umirovljenika BiH Zenica povodom obilježavanja 21. godišnjice Stranke je nedavno organizovala prigodno druženje za članove. Ovo je bila prilika da se članovi Stranke podsjete na njen historijat i osnivače te da se predstave aktivnosti i naredni planovi GO Stranke penzionera/umirovljenika BiH Zenica.
„U narednom periodu nastojat ćemo animirati penzionere da se učlane u našu stranku kako bi na narednim izborima mogli izabrati svoje predstavnike koji će nas najvjerodostojnije zastupati i boriti se za poboljšanje ukupnog socijalnog i društvenog statusa penzionera. Radit ćemo i na stvaranju mjesnih odbora. Imamo oko 20 mjesnih odbora na području grada Zenica, a prema planu za narednu godinu formirat ćemo odbore barem u polovini mjesnih zajednica“, kaže Mehmed Rahmanović, predsjednik GO Stranke penzionera/umirovljenika BiH Zenica, te dodaje da će u narednoj godini organizovati okrugli sto na kojem će se razgovarati o razlikama između Stranke i Udruženja penzionera, kao i da raditi na poboljšanju odnosa Gradske organizacije Stranke i viših nivoa vlasti. „Veoma bitna aktivnost koja nas očekuje u prvoj polovini naredne godine je kongres koji će, vjerovatno, dati nove kadrove i nove ljude. Naš zadatak je da se pripremimo izuzetno za taj kongres kako bi se Gradska organizacija Zenica izborila da ravnopravno bude zastupljena u najvišim organima Stranke“, ističe Rahmanović.
Na prigodnom druženju podijeljene su zahvalnice za osnivanje, razvoj i očuvanje SPU BiH ali i Gradske organizacije Zenica.