Upravni odbor Teniskog saveza BiH je nakon Odluke Stručnog odbora donio Odluku o nastavku teniskih takmičenja iz kalendara za 2020. godinu. Prvo će se održati Državna prvenstva u juniorskim kategorijama 12, 14, 16 i 18 godina. Teniska takmičenja će se odigrati uz posebne protokole i pravila i bez prisustva publike.
Proteklog vikenda je na teniskim terenima Kamberovića polja održano Državno prvenstvo za teniserke u juniorskoj kategoriji do 18 godina. Tehnički organizator ovog prvenstva bio je Teniski klub Čelik.
– Na ovom prvenstvu smo imali 13 djevojaka iz sedam klubova s područja cijele BiH. S obzirom na to da pola godine nismo imali takmičenja izuzetno smo zadovoljni odzivom. Ovaj turnir je još jedan pokazatelj dobrog rada u TK Čelik jer smo ponovno izabrani za domaćina. Nažalost, zbog korone ove godine nismo mogli organizovati naša tradicionalna otvorena prvenstva u kategorijama od 12 do 16 godina -rekla nam je Azra Baručija Koluh, vrhovni sudija na ovom prvenstvu.
Narednog vikenda TK Čelik će biti domaćin i Državnog prvenstva za juniorke do 16 godina na kojem se očekuje još veći broj teniserki.