Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, u saradnji sa studentima Medicinskog fakulteta Univerziteta u Zenici i Udruženjem studenata medicine u BiH „BoHeMSa“, i ove godine provodi projekt “Zenički dani prevencije – Plavi novembar“.
Mjesec novembar je obilježen kao mjesec ukazivanja i promocije brige o zdravlju muške populacije, te edukaciji stanovništva o karcinomu prostate i testisa. Stoga je protekle sedmice organizovan info pult u Shopping centru Zenica, a studenti su posjetiocima dijelili informativni materijal, potrebi i načinima prevencije ovih oboljenja. Zajedno sa njima su bile i zaposlenice Službe za promociju zdravlja i kvalitet u zdravstvu INZ-a.
U amfiteatru Medicinskog fakulteta UNZE održano je predavanje eminentnih stručnjaka iz oblasti onkologije i radiologije u saradnji sa studentima VI godine Medicinskog fakulteta. Na edukativnom predavanju s ciljem promocije prevencije karcinoma testisa i prostate predavači su bili dr. Ibrahim Šišić, dr. Aida Vehabović, dr. Ahmed Imamović, dr. Lejla Brkić-Blažević, te studenti 6. godine Medicinskog fakulteta Haris Huseinagić i Sumeja Ćatić.