Na području Visokog, odnosno Medžlisa Islamske zajednice Visoko i Gračanica, onoliko koliko to epidemiološke prilike dozvoljavaju, svečano je proslavljen Ramazanski bajram. Bajram-namaz je klanjan u svim visočkim džamija na području MIZ Visoko i Gračanica. Drugi dan Ramazanskog bajrama – Dan šehida, obilježen je centralnim skupom na Spomen-obilježju šehidima i poginulim borcima, a u organizaciji Udruženja porodica šehida i poginulih boraca “Visoko 92”, oba Medžlisa i Gradske uprave Visoko. Tom prilikom je proučeno ašere i položeno cvijeće, dok su se svi prisutni Fatihom i minutom šutnje prisjetili onih koji su život dali u proteklom ratu. Nakon centralnog skupa, upriličen je obilazak šehidskog mezarja na Gradskom groblju u Visokom, kao i obilazak svih ostalih šehidskih mezarja na području Medžlisa IZ Visoko i Gračanica, dok je u džamijama proučena hatma dova.
“Bajram je dostojanstven ispraćaj ramazana, a ramazansko ozračje je još tu prisutno svugdje: u krugu porodice, u mahalama, ulicama, čaršijama, svugdje oko nas. Bajram je veličanstven blagdan za svakog vjernika i zato molim Uzvišenog da nam ukaže svoju milost i da Bajram provedemo u stanju koje će nam omogućiti bajramovanje bez rizika za naše zdravlje”, poručio je Midhat ef. Čakalović, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Visoko.
Tradicionalno, povodom Dana šehida, Služba za finansije, privredu i društvene djelatnosti u saradnji sa Organizacijom porodica šehida i poginulih boraca “Visoko 92” raspiše Konkurs za izbor najuspješnijih literarnih radova “Sjećanje na šehide” za učenike osnovnih i srednjih škola Grada Visoko. Ove godine, od pristiglih 48 učeničkih radova komisija je odabrala najuspješnije, pa je tako u konkurenciji osnovnih škola najbolji rad napisao Emrah Delić iz OŠ “Alija Nametak” Buci, dok je rad Lejle Vranac, učenice Gimnazije “Visoko” Visoko, proglašen za najbolji u konkurenciji srednjoškolaca.