Hamza Bronja (18 godina) potpisao je prošle sedmice na Bilinom polju ugovor i zvanično postao novi igrač Čelika. Ovaj centralni napadač u dosadašnjoj karijeri nastupao je za kadete FK Spartak iz Subotice, nakon čega sredinom 2021. godine prelazi u redove austrijskog GAK-a. U Grazu je nastupao za juniorsku selekciju ovog kluba, te za drugu seniorsku ekipu koja se takmičila u nižem rangu takmičenja. Početkom ove godine vraća se u FK Novi Pazar, gdje kao najveći talenat dobiva priliku kao junior zaigrati za seniorski tim Novog Pazara.
Rukovodstvo „Crno-crvenih“ potpisalo je ugovore s nekoliko izlaznih juniora, otvarajući vrata budućnosti za mlade talente. Svi oni su već u prethodnoj polusezoni dobili priliku za igru, a radi se o igračima: Bakir Bašić, Adin Begić, Afan Ibraković, Samed Žuna i Ali Babić. Ovi mladi nogometaši pokazali su talenat, strast prema igri i odlučnost da ostvare svoj puni potencijal.
– Potpisivanje ovih ugovora predstavlja ne samo korak naprijed za naš Klub, već i veliku priliku za izlazne juniore. U prvom dijelu priprema svi igrači će imati priliku da se nametnu stručnom štabu prvog tima. U slučaju da se igrači ne nametnu zbog velike konkurencije, Klub će igrače poslati na polugodišnju posudbu u klubove gdje će im biti zagarantovana minutaža i prostor za kvalitetan napredak. Njihov rast i razvoj ili u gorem slučaju pad, će se aktivno pratiti i Klub će u pozitivnom slučaju računati na njih u nastavku sezone -kažu iz Čelika.
Proteklog vikenda su „Crno-crveni“ odigrali na Bilinom polju prvu pripremnu utakmicu a konačni rezultat pred skoro 500 gledalaca glasio je Čelik – Mladost (Kikači) 2:1 (1:0). Strijelci za domaću ekipu bili su Edin Durmiš i Talha Tabaković. U subotu će Čelik dočekati kakanjski Rudar.