Krivajašice iz Zavidovića osvojile su Prvenstvo i postale državne prvakinje u selekciji 2008. godište, ŽRK „Knežopoljka“ je osvojila drugo, a OŽRK „Iskra“ Stolac treće mjesto.
Protekli vikend u Zavidovićima je održan završni turnir Državnog prvenstva BiH za selekciju mlađih kadetkinja, 2008. godište i mlađe.
Učestvovalo je osam najboljih ekipa iz cijele BiH. Igralo se u dvije grupe po četiri ekipe, a nakon odigranih grupnih utakmica odigrane su polufinalne utakmice, utakmice za plasmane i na kraju samo finale. Odigrano je ukupno 18 utakmica.
U utakmici za treće mjesto, ekipa OŽRK „Iskra“ Stolac je bila bolja od RK „Izviđač“ Ljubuški, dok je u finalu, ekipa domaćina, ŽRK „Krivaja“ pobijedila ekipu ŽRK „Knežopoljka“ iz Dubice rezultatom 27-22.
Osim proglašenih najboljih ekipa, dodijeljenje su i posebne nagrade.
Najbolji strijelac Prvenstva je Nejra Karahasanović ŽRK „Krivaja“, najbolja golmanica je Lana Petrović ŽRK „Izviđač“ dok je za najbolju igračicu Prvenstva proglašena Adna Latifović iz ŽRK „Krivaja“.
Učešće na Prvenstvu je uzelo osam ekipa: ŽRK „Krivaja“, ŽRK „Živinice“, ŽRK „Borac“ Banja Luka, OŽRK „Iskra“ Stolac, HŽRK „Grude“, RK „Izviđač“ Ljubuški, ŽRK „Knežopoljka“ Kozarska Dubica i ŽRK „Radnik“ Bijeljina.