Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija krajem prošle sedmice je u okviru Svjetskog kupa vozila dvije utrke Superveleslaloma i jednu utrku Spusta u Altenmarkt-Zauchenseeu. U prvoj Super-G utrci Muzaferija je krenula kao 49., a zahtjevnu stazu u austrijskom skijalištu prošla s vremenom 1:15.60, što joj je bilo dovoljno za 42. mjesto od 54 takmičarke koje su završile utrku. U Spustu je Muzaferija krenula sa startnim brojem 33, a utrku je završila s vremenom 1:50.47, što je za tačno četiri sekunde bilo lošije od pobjednice Sofije Goggije. U ovoj utrci Muzaferija je završila na 37. poziciji.
Dobar start u zadnjoj utrci bh. takmičarku ipak nije doveo do cilja, ali vremena za žaljenje nema, poručuje Visočanka.
– Dvije stotinke zaostatka na prvom i osamnaest stotinki na drugom prolazu bilo je jako dobro vrijeme koje je prekinuto promašajem kapije. Takmičenje se nastavlja brzim tempom tako da u srijedu startam prvi spust u Europa Cupu ove sezone. Postavljamo više ciljeve i idemo dalje -kazala je Muzaferija koja će Spust u Europa Cupu voziti i dan kasnije, 18.januara.
Naredne Spust i Super–G utrke Audi FIS Ski World Cupa pred Muzaferijom su od 26. do 28. januara u italijanskoj Cortini d’Ampezzo.