Naša najbolja skijašica Elvedina Muzaferija protekle subote je nastupila u utrci superveleslaloma u Kvitfjellu u Norveškoj sa startnim brojem 25 a na kraju je zauzela deveto mjesto s vremenom 1:34.61 što je bilo za 1.09 sporije od prvoplasirane Lare Gut-Behrami iz Švicarske.
– Veoma sam sretna. Nažalost, utrka spusta je otkazana, ali ovo je meni dobro došlo da imam priliku da se kvalifikujem za finale u Super G-iju. Trka je bila dobra. Trenutno sam 24. u ukupnom poretku Super G-iju. Nije bilo tako lako, bila sam na ovoj stazi samo prošle godine i bila sam veoma spora. Stazu ne poznajem, kao druge staze u Svjetskom kupu. Moja samopouzdanje je na veoma viskom nivou i bilo gdje sam mogu skijati veoma dobro i brzo. Drago mi je da sam pokazala, iako sam iz Bosne i Hercegovine, da mogu napraviti veoma dobar rezultat. Top 10 i Top 5 u Svjetskom kupu. Mislim da je ovo samo početak karijere. Nadam se i da će se Svjetski kup ponovo vratiti u BiH. Organizovali smo veoma dobro Evropa kup prošle godine. Mislim da će trebati još nekoliko godina da se Svjetski kup vrati u BiH -rekla je Elvedina odmah nakon utrke.
Nedjeljna utrka je prekidana više puta zbog ogromnih problema s vidljivosti uzrokovanih maglom koja se spustila na stazu. Muzaferija je nastupila sa startnim brojem 23 te na kraju zauzela 13. mjesto. Ovim rezultatom zvanično plasirala među 25 skijašica koje će nastupiti na završnici Svjetskog kupa u Saalbachu koja će se održati od 21. do 23. marta.