Povodom predstojeće takmičarske sezone i nastupa Elvedine Muzaferije u okviru Audi FIS Ski World Cupa 2023/2024, u Olimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine je upriličena konferencija za medije, na kojoj su govorili: Haris Fazlagić, direktor Turističke zajednice Kantona Sarajevo, Samir Smajić, predsjednik Skijaškog saveza Bosne i Hercegovine, Saša Kurto, sekretar Skijaškog saveza Bosne i Hercegovine, Nađa Lutvikadić-Fočo, rukovoditeljica Sektora za upravljanje promocijom kompanije BH Telecom. Za najuspješniju bosanskohercegovačku alpsku skijašicu takmičarska sezona počinje utrkom spusta u Italiji, odnosno na stazi koja počinje u Švicarskoj, a završava se u italijanskoj Červiniji.

Elvedina Muzaferija, članica Skijaškog kluba „ZE-2010“ Zenica, prva je skijašica u istoriji BiH koja je osvojila bodove na Svjetskom kupu. Osvojivši drugo mjesto u februaru ove godine, na međunarodnom skijaškom takmičenju Europa Cup, donijela je i prvu medalju za našu državu.

– Nakon toga, putujemo u Ameriku na jedan od glavnih treninga, a zatim očekujem ulazak u najbolju formu. Sezona će biti duga, s 21 utrkom u disciplinama spust i super–G. Nadam se da ću dobro startati i isto tako dobro i završiti. Želim kontinuitet dobrih rezultata i znam da ih mogu ostvariti. Želim plasman u finale Svjetskog kupa -kazala je Muzaferija.
Lutvikadić-Fočo istakla je da, svojim likom i djelom, Elvedina održava alpsko skijanje u BiH i koristi svaku priliku da promovira svoju zemlju u svijetu. Zadovoljstvo saradnjom s vrhunskom sportistkinjom iskazao je i Smajić te poručio da je Muzaferija jedan od najvećih ambasadora naše zemlje u svijetu. Njeni uspjesi dozvoljavaju neskromna očekivanja novih, izvrsnih rezultata, poručio je i sekretar Skijaškog saveza BiH Kurto.
U novu sezonu Elvedina Muzaferija ulazi s novim trenerom, slovenskim brzinskim rekorderom Alešom Brezavščekom, a cilj je završiti u top trideset u ukupnom poretku u jednoj od disciplina.