Na tradicionalnoj, devetoj manifestaciji bosanskohercegovačke dijaspore u Njemačkoj pod nazivom „Noć Bosne i Hercegovine“, koja je održana u Frankfurtu, alpskoj skijašici Elvedini Muzaferiji i sanjkašu Mirzi Nikolajevu uručena su priznanja „Istinski ambasador Bosne i Hercegovine i vrhunski sportista“. Najuspješnija bosanskohercegovačka alpska skijašica Elvedina Muzaferija iskazala je zahvalnost za svu podršku koju ima te poručila da sportisti u našoj zemlji zaslužuju više od brige hoće li imati novac za trening, opremu i odlazak na takmičenje.
– Hvala svima koji su uvažili moje zasluge u alpskom skijanju, u promociji sporta i Bosne i Hercegovine u svijetu. Oduvijek sam nastojala pomjerati granice, biti primjer i pokazati da ništa nije nemoguće. Nije bilo lako, iz jednog malog mjesta kao što je Visoko, stići tako daleko, popeti se na podij i podići prvu medalju za Bosnu i Hercegovinu. To je za mene ostvarenje snova -kazala je Muzaferija u svom obraćanju pred više od tri hiljade gostiju i visokih zvaničnika koji su uveličali ovu manifestaciju.
Najuspješnija bh. alpska skijašica putuje u Killington (USA) gdje će odraditi prvi zvanični trening u ovoj takmičarskoj sezoni, što će biti izvrsna prilika za ulazak u formu pred spust u decembru u Švicarskoj.