Nakon dvogodišnje pauze uzrokovane koronavirusom, ponovo se održava tradicionalna manifestacija Dani trgovine, kulture i sporta “Visočko ljeto”.Visočani i svi ostali gosti ovog grada su ove godine mogli uživati u zaista bogatom programu prvog dijela manifestacije – Danima kulture i sporta, a vjeruje se da će tako biti i tokom Dana trgovine, koji počinju 27. jula i traju do 2. augusta.
Da su građani Visokog itekako poželjeli zabave i druženja ovog tipa govori i podatak da je posjeta svim događajima bila iznad očekivanja, posebno kada su centralni sadržaji u pitanju koji su se svaku noć u 21 sat održavali na glavnoj bini u centru grada.
Ovogodišnju manifestaciju “Visočko ljeto” svečano je otvorio gradonačelnik Visokog Mirza Ganić, nakon čega je koncert održao Enes Begović.
“Prije nekoliko dana Visoko je bilo centar svijeta (otvaranje teniskih terena u parku Ravne 2, op.a) i želimo da na tom mjestu i ostanemo. Želimo od našeg grada napraviti mjesto ugodnog življenja, vratiti kulturu u ovaj grad. Ono što mogu da prvi put javno saopštim jeste da ćemo uskoro raspisati javni poziv za idejno rješenje projekta rekonstrukcije dvije glavne gradske ulice i na taj način polako Visokom vratiti zasluženi sjaj”, poručio je Ganić.
Uz mnoštvo događaja za najmlađe, zatim različitih radionica, promocija i sportskih sadržaja, posjetioci su mogli uživati i u velikim koncertima Zabranjenog pušenja, Ede Maajke i Zostera te smotri folklora.
“Imate predivan grad, pazite i poštujte ljude koji vam dolaze iz cijelog svijeta, budite ponosni na sve što u Visokom imate”, rekao je Edo Maajka tokom svog nastupa.