Nešto više od 2.000 gledalaca na Bilinom polju je vidjelo odličnu utakmicu između Čelika i maglajskog Natrona a konačni rezultat glasio je 1:0 (0:0). „Crno-crveni“ su imali veći posjed i stvarali prilike ali u samoj završnici Filip Arežina i Mahir Karić nisu imali sreće. Njihovi udarci su u prvom poluvremenu završavali ili u rukama odličnog Dejana Jaćimovića ili u okviru gola. Sredinom drugog poluvremena su i gosti zaprijetili ali ovaj put je siguran bio Adi Durmo na golu Čelika. Jedini pogodak na utakmici postigao je Arežina u 78. minuti kad je šutirao s više od 30 metara, snimak ovog gola će se još dugo vrtjeti na TV kanalima. Čelik je prvi na tabeli sa 60 bodova dok drugo mjesto dijele Kolina i Famos koji imaju po 50.
Pobjeda TOŠK-a u Bihaću
Simm Bau i Goražde su odigrali utakmicu bez golova. Na gostovanju u Bihaću je TOŠK protiv Jedinstva stigao do pobjede od 1:2 (0:1). Prvi gol su Tešanjci postigli već u 3. minuti a strijelac je bio Faver Hurtado. Amir Hadrović u 81. minuti postiže gol za 1:1, igrala se 94. minuta kad je Amar Sabljica uspio pogoditi za konačnih 1:2. Utakmica u Doboju kod Kaknja između Mladosti i GOŠK-a je završila rezultatom 1:1 (0:1). Safet Čago je iz jedanaesterca u 55. minuti poentirao i osvojio bod za svoju ekipu. U Olovu su se sastali Stupčanica i kakanjski Rudar a konačni rezultat glasio je 2:0 (0:0). Strijelci za domaćina su bili u 54. minuti Fijad Mehanović (jedanaesterac) te Dejan Živković samo tri minuta kasnije.
Uskoro deblokada računa
Na Bilinom polje je održana press konferencija na kojoj je istaknuto kako je zenički Čelik na korak od deblokade računa.
– Ušli smo u finalnu fazu procesa deblokade računa. U ovom trenutku osiguravaju se neophodni potpisi sporazuma s povjeriocima. Pored toga, također, se pregovara o smanjenju obaveza prema nekim povjeriocima koji nisu bili korektni. Obaveze za deblokadu računa iznose 530.971 KM. Sredstva koja je Grad Zenica bio dužan uplatiti su operativna, a klub je za deblokadu računa dužan obezbijediti iznos od oko 31.000 KM. Bez obzira što je najvažniji posao obavljen, preostale obaveze teku neefikasno, u smislu da se komunicira s oko 40 različitih povjerioca, raspolaže se s preko stotinu podataka koji su varijabilni. U ovom procesu deblokade ne ovisi sve o nama, ovisimo od advokata, ažurnosti suda i banke. Prije dvije i po godine smo obećali deblokadu računa. Tako će i biti. Ne za par dana, po našoj procjeni u roku od narednih mjesec dana. Ne trebaju nam nikakve zasluge. Želimo samo strpljenje, razumijevanje i podršku da ovaj proces završimo onako kako smo i počeli – zajedničkim snagama -kazao je, između ostalog, član Upravog odbora Čelika, Robert Jonjić.