Visoko očekuje nikad neizvjesnija utrka za poziciju gradonačelnika, jer je na megdan Amri Babić izašao aktuelni premijer Zeničko-dobojskog kantona i predsjednik visočke SDA Mirza Ganić. Njegovu kandidaturu potvrdio je Izvršni odbor SDA Visoko, a listu za Vijeće predvodit će privrednik Esad Semić – Lera.
“Narod je izabrao mene, jer sam svojim djelima pokazao da društveni interes stavljam ispred ličnog interesa. Preuzeo sam poziciju premijera, ostavivši osvojeni mandat u Parlamentu FBiH i direktorsku poziciju u ‘BH Telecomu’, kako bih se, zajedno sa svojim timom, borio za zdravlje svakog čovjeka i za svako radno mjesto. To su građani prepoznali. Sada sam spreman preuzeti poziciju gradonačelnika Visokog, jer naš grad moramo spasiti od primitivne diktature i rješavati probleme koje Amra Babić nije uspjela riješiti ni za dva mandata”, rekao je Ganić.
Poručio je da će se boriti za smanjenje nameta, jeftinije komunalne usluge, intenzivniji razvoj privrede, veću podršku poljoprivredi, niže cijene građevinskih dozvola, razvoj infrastrukture, bolju organizaciju zdravstvenog sistema, ali i bolju saradnju Visokog sa Zeničko-dobojskim kantonom i Federacijom BiH.