Šef stručnog štaba NK Čelik Armin Duvnjak i njegov pomoćnik Adis Nurković su obavili prozivku prvotimaca pred početak priprema za proljetni dio sezone. Duvnjak je najavio da će pripreme trajati ukupno 40 dana. Planirano je odigravanje nekoliko prijateljskih utakmica, od kojih je najznačajnija generalka protiv austrijskog GAK 1902 koja će se igrati 11. februara u Grazu. Upravni odbor i menadžment Kluba će učiniti sve da osiguraju što kvalitetnije uslove za pripreme. Prva pripremna utakmica će se odigrati 21. januara u Doboju protiv premijerligaša, ekipe Sloge. Dogovorena je i utakmica na Bilinom polju 4. februara protiv banjalučkog Željezničara koji je član 1. lige RS. Prva službena utakmica je 1/8 finala Kupa BiH protiv Radnika koja se igra na Bilinom polju.


Prije početka prozivke svi igrači i stručni štab posjetili su se u kancelariji administracije učlanili u voljeni klub. Dokazali su svoju vjernost i postavili veliki zadatak svim narednim generacijama Kluba. Također, poslali su poruku svim navijačima i simpatizerima koji se nisu učlanili u Čelik, da to i učine, jer samo konkretnim djelima se Čelik može vratiti na mjesto koje mu pripada – vrh bh. nogometa.


– U prethodnoj polusezoni ispunili smo neke interne ciljeve. Nalazimo se na prvom mjestu u prvenstvu, a u Kupu smo stigli do osmine finala. Moramo maksimalno ozbiljno ući u ove zimske pripreme jer nas očekuju novi izazovi. Momci su individualno radili cijeli decembar po planu koji je stručni štab nametnuo -istakao je Duvnjak.
U konkurenciju za nastup vratio se oporavljeni Dženan Smajić. Na prozivci su bili prisutni skoro svi igrači, osim opravdano odsutnih. Tarik Huzbašić, bivši igrač NK Fortuna Zenica, će se na treninzima „Crno-crvenih“ pokušati nametnuti stručnom štabu za svoje mjesto u ekipi. Klub su napustili Imran Džaferović i Harun Šabić, koji su bili nezadovoljni minutažom.