Bosansko narodno pozorište Zenica je na 20. Međunarodnom festivalu komedije „Mostarska liska“ učestvovalo s predstavom „Tri dana ili Uspon i pad gospodina B.“, po tekstu Romana Sikore u režiji Tanje Miletić-Oručević. Stručni žiri ovogodišnjeg festivala u sastavu Aleksandar Seksan, Erol Kadić i Goran Damjanac donio je odluku za najbolju predstavu u cjelini, za najboljeg glumca i glumicu. Predstava zeničkog pozorišta je osvojila tri nagrade, među kojima je i glavna nagrada Festivala – Velika liska za najbolju predstavu u cjelini (Grand Prix). Snežana Vidović je dobitnica Velike liske za najbolju glumicu Festivala dok je Plaketu „Ahmet Obradović“ to jest Veliku lisku za najbolju režiju dobila Tanja Miletić-Oručević.
– Mala liska, koja se dodjeljuje glumcu i glumici nakon izvedene predstave, mi nije bila iznenađenje jer sam jedina glumica u predstavi. Nisu je imali kome drugome dati. Međutim Veliku lisku za najbolju glumicu festivala zaista nisam očekivala. Čast je primiti ovakvo priznanje. Čestitam svim kolegama, rediteljici Tanji Miletić-Oručević, direkciji BNP-a i svim kolegicama/kolegama iz tehničkog sektora, koje publika ne vidi, a koji vrijedno rade zajedno s nama kako bi predstava bila uspješno izvedena, na najvećem priznanju koje jedna predstava može dobiti a to je, u ovom slučaju, Grand Prix za najbolju predstavu -kaže u izjavi za Našu riječ Snežana Vidović.
Na festivalu komedije koji je u Narodnom pozorištu Mostar održan od 19. do 26. maja odigrano je sedam takmičarskih predstava koje su pristigle iz BiH i regiona, a kako su organizatori kazali, na konkurs je pristiglo 40 prijava od kojih su izabrane najbolje.