Gradska biblioteka Visoko realizovala je uz pomoć Fondacije za bibliotečku djelatnost projekat kojim je nagrađen najaktivniji čitalac za prethodnu godinu. Priznanje je premijerno dodijeljeno ove godine, a u pitanju je novčana nagrada u iznosu od 500 KM, dok je visočka biblioteka nagrađenom čitaocu Branislavu Mirkoviću poklonila i knjigu “Ljetopis o kralju Tvrtku”, autora Jasmina Imamovića.
“Ljubav prema knjizi i ljubav prema ljudima koji rade u ovoj biblioteci i čine sve da privuku čitaoce, privukli su i mene, jednog od najstarijih članova. Hvala vam što ste me predložili i izabrali za najčitaoca. To mnogo znači. Ovo je prva nagrada ovog tipa u Visokom – od generacije koja je došla i napravila ovo što danas imamo. Jako sam sretan što sam prepoznat kao čovjek koji je pročitao najviše knjiga i hvala Vam. To znači da mlađa generacija cijeni ono što radim”, rekao je Mirković, koji je tom prilikom poslao i savjet mladim generacijama.
“Što više čitajte! More, planina, brdo – gdje god da ste – čitajte, jer ćete u suprotnom, zaboraviti čitati!”, poručio je Mirković.