Maglaj je dostojanstveno obilježio svoj 613. rođendan koliko je prošlo od prvog poemna grada u Povelji ugarskog kralja Sigismunda „Sub castro nostro Maglay“. Na svečanoj akademiji dodijeljene su nagrade i priznanja pojedincima i kolektivima. „Iskoristiću priliku da pozovem sve Maglajke i Maglajlije koje žive i rade izvan Maglaja, sve prijatelje Maglaja i one koji vole ovaj grad, a najviše mlade ljude, da daju svoj doprinos u razvoju grada u svakoj oblasti“, kazao je načelnik Mirsad Mahmutagić. „Samo zajednički možemo raditi, djelovati i graditi sigurnu lokalnu zajednicu kako bi svi građani bili sretni i zadovoljni“, istakla je dopredsjedavajuća OV Aida Bašić.
Općinsko priznanje „Grb Maglaja“ pripalo je JU Dom zdravlja Maglaj. „Plaketa Maglaja“ dodijeljena je kompaniji Nsoft, a priznanja „Maglajska lenta“ dodijeljena su posthumno Izudinu ef. Kruški, dugogodišnjem glavnom imamu Medžlisa Islamske zajednice u Maglaju, te Midhatu Smajlagiću, nekadašnjem fudbaleru koji je dao veliki doprinos u razvoju sporta na području općine. Švicarskoj humanitarnoj organizaciji “Border free“ koju je osnovala Maglajka Vanja Crnojević pripalo je priznanje „Zahvalnica Maglaja“, a „Počasnim građanima“ proglašeni su Ajša i Adem Mahmutagić, bračni par koji iza sebe ima bogatu akademsku karijeru.
U Povodu Dana općine položeno je cvijeće na Centralno spomen-obilježje šehidima-poginulim braniteljima i civilnim žrtvama rata u Parku ljiljana, spomen-obilježje civilnim žrtvama rata, spomenike na Čakalovcu i Novom Šeheru te na Trgu Alije Izetbegovića u Starom gradu. (N.Br.)