Još 2014. godine na području Visokog bila je planirana izgradnja pet resort naselja od strane investitora iz arapskih zemalja, a čak je i tadašnje Opštinsko vijeće usvojilo odluku o regulacionim planovima vezanim za ta naselja, no do dana današnjeg ta naselja ili nisu završena ili su još u početnoj fazi realizacije. Ovih dana, pojavila se vijest da bi grupacija kompanija iz Dubaija koja djeluje pod imenom “Park Group Dubai” uskoro u Visokom trebala početi sa izgradnjom stambenog kompleksa Loulou resort, a sva priča ima mnogo veću dozu ozbiljnosti nego što je to bilo u prethodnom periodu.
Naime, ova grupacija je našu zemlju prepoznala kao pogodnu zonu za investiranje te je odlučila da pokrene impozantne projekte na nekoliko lokacija u BiH, koji će, kako su istakli, napraviti značajne pozitivne promjene u privredi Bosne i Hercegovine.
“Loulou resort se sastoji od 52 vrhunske vile okružene prirodom s pogledom na slikovite krajolike, potoke i jezera. Svaka kuća u kompleksu Loulou resort nudi luksuzni način života u dodiru sa prirodom, u obilju svježeg zraka, prirodnog osvjetljenja i ima svoj vlastiti vrt. Ova stambena zajednica će ponuditi tri različite vrste luksuznih vila, specifične po modernom dizajnu, dok će osim vila u kompleksu biti izgrađeni i džamija, supermarket, apoteka, bazen i restoran. ‘Park Group Dubai’ čine kompanije koje djeluju u oblastima izgradnje nekretnina, veleprodaje različitih vrsta proizvoda, kozmetičkih preparata, tekstila, kao i prehrambenih proizvoda. Kada je riječ o Bosni i Hercegovini, u narednom periodu u fokusu će biti projekti iz oblasti gradnje luksuznih naselja, te drugih vrsta stambenih i poslovnih objekata koje će izvoditi kompanija ‘Park Investments d.o.o.’, članica Park Group Dubai”, istakli su predstavnici grupacije.
Naravno, mnogi su se odmah zapitali zašto je odabir pao baš na Visoko, a kao razlog za to investitori su naveli upravo činjenicu da je Visoko posljednjih nekoliko godina zasigurno jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija u BiH, i uz sve to veoma blizu glavnom gradu BiH i aerodromu. Iako još uvijek nema zvanične potvrde, mjesto na kojem bi se trebao graditi navedeno resort naselje nalazi se u mjestu Lužnica, koje je i ranije bilo veoma atraktivno za one sa “dubljim džepom”.