Srednje škole u Zavidovićima su raspisale konkurse za upis 352 učenika u prve razrede, u ukupno 16 odjeljenja.
Srednja tehnička škola u Zavidovićima je primala ukupno 132 učenika u šest odjeljenja. Kako nam je rekao direktor ove škole Alem Hasić, do sad je prijavljeno 96 učenika.
-Najveći interes je za elektrotehničku struku, zvanje elektrotehničar računarske tehnike i automatike. Slijedi arhitektonska struka, potom mašinski tehničar za kompjutersko upravljanje mašinama, ekonomski tehničar a naredne su šumarski tehničar i poljoprivredni tehničar gdje odjeljenja za razliku od prethodna četiri još uvijek nisu popunjena. Prema konkursu za svaku struku primamo po 22 učenika a u nekim strukama imamo i više prijavljenih. Ne znamo šta će ta djeca dalje odlučiti jer neće moći biti primljena -kazao je Hasić.
Mješovita srednja škola je u ukupno sedam odjeljenja primala ukupno 154 učenika. Prema riječima direktora Hajrudina Čamdžića u upisnom roku su upisana tri odjeljenja u četverogodišnjem ciklusu.
– To su tehničar za mehatroniku, tehničar drumskog saobraćaja i fizioterapeutski tehničar, sve po 22 učenika. Upis u trogodišnja zanimanja traje još i sutra (utorak 27. juni) i upisat ćemo još četiri odjeljenja u stručna zanimanja. U ovom momentu imamo dovoljan broj učenika da popunimo i ta odjeljenja. Znači 154 učenika imamo za upis i imamo još tri učenika koja trebamo upisati prema Uputstvu, to su učenici sa smetnjama u razvoju -istakao je direktor Čamdžić.
Gimnazija Rizah Odžečkić je primala 66 učenika u tri odjeljenja, podatke o upisanim učenicima nismo uspjeli dobiti do zaključenja ovog broja Naše riječi.