U sali Općinskog vijeća Žepče, prošle srijede je održan 18. po redu izbor najboljih sportaša i sportašica općine Žepče „Kristalno sunce“ kojeg tradicionalno organizira Sportski savez općine Žepče. Zbog manjeg broja prijava, ovogodišnja manifestacija je održana u nešto skromnijem obliku. Nagrade i priznanja su dodijeljene najboljim pojedincima i kolektivima koji su poslali prijave za sudjelovanje, odnosno najuspješnijima iz svih prijavljenih klubova. Dodijeljene su i posebne nagrade.
Najbolji pojedinci
Priznanja za najuspješnije sportaše u 2023. godini su dobili Edo Preldžić (KK Orlovik Žepče), Igor Rašić (MNK Žepče), Kristijan Katić (RK Žepče) i Franjo Adžić (NK Žepče 1919). Priznanja za najuspješnije mlade sportaše su dobili: Muamer Sunger (Karate klub IPON), Muhamed Sunger (KK IPON), Davud Kamerić (KK IPON,) Abdul Hakim Delić (KK Orlovik Žepče), Enis Suljević (RK Žepče), Farsis Kepić (RK Žepče), Bakir Huseinagić (NK Žepče 1919), Danis Cikotić (NK Žepče 1919), Mateo Jakovljević (NK Žepče 1919), Anis Fejzić (Judo klub Mahnjača), Eldar Čizmić (Judo klub Mahnjača) i Muhamed Halilović (Judo klub Mahnjača).
Priznanja za najuspješnije mlade sportašice su dobile: Nika Jurić (Karate klub Viktoria), Asja Huskić (KK IPON), Emina Kozlić (KK IPON), Ehlimana Omerović (Judo klub Mahnjača), Ajla Čizmić (Judo klub Mahnjača), Leona Jelić (Judo klub Mahnjača) i Sara Banović (ŽNK Sloga Doboj).
Priznanja za najuspješnije muške ekipe su dodijeljena KK Orlovik Žepče i Rukometnom klubu Žepče kadeti. Za najuspješnijeg sportaša s invaliditetom priznanje je dobio Srećko Jorgić (Udruga paraplegičara) a Senad Preldžić (KK Orlovik Žepče) je ponio priznanje za najuspješnijeg trenera u 2023. godini.
Razvoj sporta
Predsjednik Sportskog saveza Općine Žepče Vlado Lučić je predvodio dodjelu priznanja, zajedno s Upravnim odborom Saveza. Zahvalio je svima na dolasku i naveo kako su ovo priznanja svima onima koji rade i koji se trude. Također je naveo i da ga žalosti slab odziv i mali broj pristiglih prijava, ali i da vjeruje da će se sljedeće godine manifestacija ponovno održati u kino dvorani. Ispred Općine Žepče svečanosti su nazočili općinski načelnik Mato Zovko i predsjedavajući OV Žepče Edin Šišić. Načelnik Zovko je ovom prilikom čestitao svim klubovima koji se „bore i rade“.
– Zahvaljujem svima vama na doprinosu u razvoju sporta u Žepču. Općinska vlast će vas na tome putu uvijek podržavati. Zahvaljujem vam na promoviranju svojih postignuća, svojih trenera, svoga kluba i na kraju svoje općine. Od srca čestitam svima koji su nominirani i svima koji su dobili priznanja -kazao je Zovko.