U velikoj sali Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici održana je vanredna sjednica Skupštine NK Čelik na kojoj su delegati jednoglasno izabrali novo rukovodstvo Kluba.
Novi predsjednik je Denis Mušović, dok su članovi upravnog odbora: Emir Ćerim, Haris Šarić i Elvis Baždar. Novoizabrani Upravni odbor je članovima Kluba prezentovao dosadašnje aktivnosti koje su uglavnom bile vezane za rješavanje starih dugovanja i potraživanja radne zajednice, trenera i igrača, a predstavljen je plan i program rada Upravnog odbora NK „Čelik“ Zenica.
Kao glavni ciljevi novog UO-a navedeni su deblokada računa, dovršetak pregovora s igračima, potpisivanje reprograma s Poreznom upravom i Upravom za indirektno oporezivanje, nastavak razgovore s licima koji su blokirali račun Čelika, te pronalazak modaliteta vraćanja dugova kroz isplate na rate ili putem sponzorstva. Radit će se na novoj internoj organizaciji kluba, jačanju marketinga, unapređenju omladinskog pogona kao i zaštiti klupske imovine i simbola kluba. Cilj je ponovo stvoriti reputaciju modernog i ozbiljnog kluba koji brine o svojim članovima, navijačima, legendama i poslovnim partnerima.
Nadzorni odbor NK „Čelik“ dobio je nove članove, a to su: Kemal Islambegović, Amar Vejzagić, Emir Talam, Adnan Ibreljić i Mirza Mulić. Svi članovi Upravnog i Nadzornog odbora će na volonterskoj osnovi obavljati sve poslove.