Mjerenje temperature i dezinfekcija

MIRNES BAŠIĆ, VRŠILAC DUŽNOSTI PREMIJERA ZDK

U naš kanton stižu najveća sportska odličja
“Manifestacija “Sportista Zeničko-dobojskog kantona 2020” je prilika da ukažemo dobre rezultate, stanje u sportu te naše opredjeljenje da i dalje budemo kanton u koji stižu najveća sportska odličja. Najbolji među najboljima su večeras sa nama. Čestitam svim pojedincima i kolektivima koji su dobili priznanja “Naše riječi” i želim im da u narednom periodu postižu još veće rezultate.”

Ministar Isak uručio priznanja predstavnicima najboljih juniorskih klubova

SPAHIJA KOZLIĆ, MINISTAR ZA OBRAZOVANJE, NAUKU, KULTURU I SPORT

Ministarstvo će i dalje podržavati sport
“Želim da čestitam najboljim sportistima u Zeničko-dobojskom kantonu na čelu sa Amelom Tukom i Elvedinom Muzaferija. Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport će i dalje podržavati sport, posebice vrhunski. Također, čestitam Našoj riječi na organizaciji izbora sportiste godine.”

Predsjednik Žirija, Mensur Sinanović uručio priznanja za razvoj školskog sporta

Amel Tuka, najbolji senior: “Želim da se zahvalim Našoj riječi i žiriju koji me ove godine izabrao za najboljeg sportistu Zeničko-dobojskog kantona. Hvala im što prate naš rad i trud jer su jedni od onih koji su uvijek uz nas. Iako je protekla godina bila teška za sve i utjecala je na sport i sportiste, ipak se nadam da ćemo ove, ali i narednih godina, vidjeti zastavu Bosne i Hercegovine na najvišim postoljima.”

Elvedina Muzaferija, najbolja seniorka 2020. godine: “Mogu reći da sam jako sretna što sam dobila ovo priznanje i mnogo mi znači što je moj trud i rad prepoznat u kantonu. Posebno je zadovoljstvo biti pored Amela Tuke i dobiti isto priznanje. U narednoj godini ću nastojati ostvariti još bolje rezultate i učiniti sve građane još ponosnijim.”

Nadina Mehmedović, dobitnica priznanja najbolja juniorka: “Ponosna sam na priznanje koje sam dobila jer mi je podsticaj da ove godine budem još bolja. Uprkos teškoj godini zbog pandemije, vrijedno sam trenirala i davala sve od sebe na takmičenjima kako bih ostvarila što bolji rezultat. Trud se isplatio jer sam uznapredovala na svjetskoj i evropskoj taekwondo rang ljestvici.”

Nedžad Heco, dobitnik priznanja za najboljeg sportskog radnika: “Priznanje za najboljeg sportskog radnika ne pripada samo meni već pripada i svim atletičarima, atletičarkama, trenerima i radnicima u Atletskom klubu “Zenica”. Prethodna godina je pred nas stavila mnogo izazova, ali u 2021. godini očekujem da imamo mnogo više takmičenja.”

Mehmed Skender, dobitnik priznanja za najboljeg trenera: „Priznanje za najboljeg trenera, koje sam dobio na manifestaciji koja ima dugu tradiciju, mi je posebno značajno jer ima dosta trenera u kantonu koji su ostvarili dobre rezultate. Izuzetna mi je motivacija i podsticaj da se u narednom periodu još više trudim, ali i radim.”

Ismail Zulfić, dobitnik je priznanja za izvrsnost u sportu i motivaciju, a nakon preuzimanja priznanja i novčane nagrade koju je lično donirao predsjednik Organizacionog odbora Mirsad Čizmo, Ismailova mama Elmina Zulfić nam je kazala: “Za sve što radite u životu, bio to sport ili nešto drugo, poseban je osjećaj kada drugi vide vaš trud i zalaganje. Tako je i sa ovim priznanjem. Svaka nova nagrada ili priznanje daje dodatnu motivaciju i snagu da budete još veća podrška i oslonac svome djetetu. Ismailu prijaju nagrade i priznanja, osjeća posebnu radost jer ih ima. Zahvaljujemo se svima koji su nam podrška”.

Edib Šahman, dobitnik priznanja za najboljeg sportistu, u kategoriji sport za lica sa invaliditetima:
“Velika mi je čast i privilegija biti proglašen najuspješnijim sportistom, u kategoriji sport za lica sa invaliditetima na području ZDK, ali je i velika motivacija za postizanje još boljih rezultata u narednom periodu. Proglašavan sam za najboljeg sportistu Općine Maglaj kao i uspješan sportista u paraolimpijskom sportu u stonom tenisu na nivou BiH, tako da mi je nedostajalo i ovo prizanje na nivou ZDK, koje mi je najdraže.”

Zerina Skomorac, dobitnica priznanja za najbolju sportiskinju, u kategoriji sport za lica sa invaliditetom: “Obzirom da je 2020. godina bila jako teška, od izuzetnog značaja mi je priznanje za najbolju sportiskinju. Nadam se da ćemo u ovoj godini imati puno više takmičenja i da ću ostvariti zavidne rezultate.”

 

Kao i proteklih godina, dio Manifestacije bila je i priprema specijalnog izdanja,
časopisa ZE-DO sport, kojeg je pripremila redakcija „Naše riječi“, a u kojem su predstavljeni svi dobitnici priznanja i nagrada promovirani na završnoj Manifestaciji.

Sponzori:
Općina Kakanj, Danial S d.o.o. Tešanj, JP Šumsko privredno društvo ZDK, JZU Zavod za bolesti ovisnosti ZDK, ALBA d.o.o. Zenica, Cemedic d.o.o. Zenica i A.E. Sigurnost d.o.o. Zenica.
Organizaciju Manifestacije „Sportista ZE-DO kantona 2020“ su pomogli:
Frizersko-kozmetički salon „Aysun“ Zenica i Cvjećara „Orhideja“.