Delegacija JU Centar za djecu i odrasle s posebnim potrebama Ze-do kantona boravila je u službenoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice u Visokom. U delegaciji su bili direktor Nurđehan Šahinović, koordinatorica svih poslovnih jedinica Meldina Ugarak, voditelj Dnevnog centra Visoko Emir Šišić i pravnik Ustanove Admir Hasić, a razlog posjete je bila dosadašnja uspješna saradnja te posljednja izuzetna akcija Aktiva vjeroučitelja MIZ Visoko.
Naime, u proteklom periodu pokrenuta je inicijativa u svim školama sa ciljem posjete i donacije Dnevnom centru Visoko, nakon čega su donirane majice s natpisom i logom Ustanove za sve korisnike, paketići za djecu, poklon paketi za odrasle korisnike, jedan novi printer aparat u boji kao i nešto potrošnog materijala za rad s djecom, a u planu je bila i finansijska pomoć za zaštitu i farbanje kombija koji koristi Dnevni centar. “Izvršeno je farbanje oba kombija čije finansiranje je u potpunosti preuzeo Aktiv vjeroučitelja i Medžlis Islamske zajednice od sredstava iz akcije u kojoj su učestvovali učenici iz svih škola sa područja Medžlisa IZ Visoko. Iznos ukupne donacije računajući majice, paketiće, poklone za 72 korisnika, printer, materijal za rad i farbanje dva kombija je preko 5.500 KM. Možda je bitno naglasiti da je ova akcija bila usmjerena na djecu koja su direktno učestvovala odvajajući od svog ličnog džeparca 0.50 KM, 1.00 KM ili koliko je ko bio u mogućnosti, što je naišlo na veliki odziv i što je zaista pohvalno, uz dodatni angažman i roditelja i učitelja zajedno s djecom”, istaknuto je nakon sastanka.
Delegaciju su primili glavni imam Midhat ef. Čakalović i jedan dio Aktiva vjeroučitelja iz osnovnih i srednjih škola sa ovog područja. “Svi akteri ove korisne akcije su izrazili zadovoljstvo ne samo obimom akcije nego i prisustvom osjećaja naših najmlađih i potrebe da pomognu. Ovakve akcije kod svih razvijaju taj osjećaj. Molimo Allaha dž.š. da višestruko nagradi sve učesnike”, poručili su iz Medžisa IZ Visoko.