Nesreća u Brezovom Polju

U toku prošle sedmice na putevima u Zeničko-dobojskom kantonu dogodilo se nekoliko saobraćajnih nesreća. U četvrtak, 2. maja, u 18:55 sati, u mjestu Mravići, općina Doboj Jug, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem s kolovoza putničkog motornog vozila, marke Audi, kojim je upravljao P. L. (rođen 1969. godine) u kojem se kao suvozač nalazila E. B., rođena 2007. godine oboje iz mjesta Gruda, Konavle Republika Hrvatska. Oba lica su tom prilikom zadobila teške tjelesne povrede konstatovane u Općoj bolnici Tešanj. Od strane policijskih službenika Policijske stanice Doboj Jug izvršen je uviđaj saobraćajne nezgode.
Prošlog petka je smrtno stradala žena na gradilištu u Zavidovićima, kada je udarilo teretno vozilo.
– Nesreća se dogodila u 11:10 na gradilištu u ulici Stjepana Radića. Prema dostupnim informacijama, u saobraćajnoj nesreći su učestvovali teretno vozilo marke MAN i pješakinja J. B. iz Zavidovića. Žena je nažalost stradala, a smrt je konstatovao dežurni ljekar Doma zdravlja Zavidovići. S nesrećom je upoznat tužilac i inspektor zaštite na radu. Uviđaj su obavili pripadnici PU Zavidovići -kazao nam je dežurni operativni MUP-a ZDK nakon ove nesreće.
Istog dana, u 17:10 sati, u Ulici Sarajevska u Zenici, došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala tri putnička motorna vozila: Ford kojim je upravljao S. H. (1987. godište) iz Zenice, VW Tiguan kojim je upravljao S. A. (1972. godište) iz Zenice te Audi kojim je upravljao S. H. (2001. godište) iz Zenice. U nesreći su povrijeđene tri osobe: vozač i suvozač iz Forda te vozač VW Tiguana koji su prebačeni u Kantonalnu bolnicu Zenica. Saobraćaj je bio obustavljen na ovoj dionici duže od sat vremena, do završetka uviđaja.
U subotu, 5. maja, u 12:05 sati, na magistralnom putu M-17 u naselju Brezovo Polje, općina Žepče, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke Renault, kojim je upravljao I. K. (rođen 1989. godine) iz Hrvatske i putničko motorno vozilo marke Jeep kojim je upravljao M. P. J. (rođen 1988. godine) iz Poljske. Tom prilikom lakše tjelesne povrede zadobili su vozač Jeepa, suvozač E. M. (rođena 1988. godine) i dijete (rođeno 2011. godine), dok je teške tjelesne povrede zadobilo dijete rođeno 2021. godine, svi državljani Poljske, a koje su konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen je uviđaj od strane policijskih službenika Policijske stanice Žepče uz upoznavanje dežurnog tužioca. Zbog ove nesreće je saobraćaj na magistralnom putu M-17 bio obustavljen duže od četiri sata te su kolone u oba smjera bila duže od tri kilometra.
Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da svoju vožnju prilagode uslovima na putu.